Accenture, Microsoft en Avanade breiden strategische alliantie uit en bieden geavanceerde cybersecurity oplossingen aan

Door het bundelen van expertise en inzichten rond cyberbedreigingen, helpt de alliantie voortaan om cyberaanvallen te voorkomen of te verminderen.

Vrijdag 29 september 2017 — Accenture (NYSE: ACN), Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) en Avanade werken in het kader van een multi-miljoen en meerjarig contract samen aan de ontwikkeling, integratie en lancering van geavanceerde cybersecurity oplossingen. De oplossingen zullen klanten helpen cyberbedreigingen beter te detecteren, te analyseren en te beheren. Deze samenwerking breidt de strategische relatie van de alliantiepartners, die startte in 2000, verder uit.

Bedrijfsleiders staan vandaag voor de complexe uitdaging om enorme investeringen in cybersecurity oplossingen die niet effectief bleken, te verantwoorden,” aldus Kelly Bissell, directeur Accenture Security. “De uitgebreide partnersamenwerking koppelt Accenture’s expertise in cybersecurity, industriële en digitale business transformaties, Microsoft’s innovatieve technologieplatformen -en services en Avanade’s focus op digitale innovatie in het Microsoft ecosysteem, om de meest kritieke cybersecurity uitdagingen aan te pakken. Samen innoveren we de markt en helpen we klanten het volledige spectrum van cyberbedreigingen beter te beheren en zich te beschermen.”

Uit de Accenture Security Index blijkt dat meer dan 70 procent van alle bedrijven wereldwijd er niet in slaagt hun hoogwaardige activa te identificeren of voldoende te beschermen tegen cybercriminaliteit. Bovendien hebben de kosten die gerelateerd zijn aan een cyberaanval een groeiende financiële impact op bedrijven. In 2017 steeg de gemiddelde kost van cybercriminaliteit tot $ 11,7 miljoen per organisatie. Dit is een stijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar volgens een nieuwe studie van Accenture en het Ponemon Institute.                                                                             

Onze klanten verwachten dat we de beste opties aanbieden in strategische planning, technologie en uitvoering om hun digitale transformatie optimaal te versnellen,” aldus Ann Johnson, vicepresident Microsoft, Enterprise and Cybersecurity. “Door onze lange termijn-alliantie uit te breiden, brengen we Microsoft cybersecurity skills en services samen met Accenture’s managed security services en Avanade’s expertise inzake implementatie. Hiermee bieden we bedrijven intelligente beveiliging op maat, continue monitoring en gespecialiseerde cyberskills die hen beschermen tijdens hun dagelijkse operaties.”

Het aanbod van cyberbeveiliging wordt geïntroduceerd met gebundelde bedreigingsintelligentie vanuit de alliantie, en bestaat initieel uit drie kerndomeinen:

  • Managed Security Operations: optimaliseren van Accenture’s managed security services met integratie van de nieuwste Microsoft security producten en diensten om inbreuken te monitoren, detecteren en beheren. Dit gebied is gericht op on-premise, cloud -en hybride systemen.
  • Incident Response Support: een gebundelde en wereldwijde service die tools en geïntegreerde processen bevat om klanten te helpen hun dagelijkse operaties te hervatten na een significante beveiligingsbreuk.
  • Integrated Threat Hunting: het samenvoegen van Incident Response ervaring van de drie alliantiepartners om voorgaande niet-gedetecteerde inbreuken actief op te sporen.

 "In een wereld van aanhoudende cyberbedreigingen is het belangrijker dan ooit om de juiste strategie en technologie te hanteren, willen bedrijven veilig en beschermd opereren,” zegt Chris Miller, Chief Technology Innovation Officer bij Avanade. "Verder bouwend op de sterktes van Accenture, Microsoft en Avanade, zal dit uitgebreide cybersecurity aanbod ervoor zorgen dat we onze klanten beschermen tegen de meest geavanceerde bedreigingen, terwijl we ze tegelijkertijd in staat stellen toekomstgericht te innoveren en veilig te opereren in een digitale wereld. ”

___________________________________________________

 Over Avanade

Avanade België biedt branchespecifieke oplossingen voor de Retail en Services industrieën en werd door Microsoft in 2016 zelfs benoemd tot Microsoft Dynamics Services Industries Partner.

Avanade is marktleider op het gebied van innovatieve digitale diensten, zakelijke oplossingen en door ontwerp gedreven ervaringen, die worden geleverd door de kracht van mensen en het ecosysteem van Microsoft. Onze professionals combineren hun technologische, zakelijke en industriële expertise om oplossingen te ontwerpen en te implementeren, en zo de nodige resultaten te boeken voor onze klanten en hun klanten. Avanade heeft 29.000 digitaal verbonden mensen in 23 verschillende landen, die klanten het best mogelijke denkwerk bieden door een samenwerkingscultuur gebaseerd op culturele verscheidenheid die de omgevingen waarin we werken reflecteert. Avanade werd opgericht in 2000 door Accenture LLP en Microsoft Corporation en is grotendeels in het bezit van Accenture. Meer informatie vindt u op www.avanade.be.

Magali Dierckx Senior Account Executive at Golin

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels