AVANADE EN BLUE PRISM HELPEN WILLIAMS BIJ DIGITALE TRANSFORMATIE

GROTERE PRODUCTIVITEIT, LAGERE KOSTEN EN GROTERE EMPLOYEE ENGAGEMENT DOOR MIDDEL VAN ROBOTIC PROCESS AUTOMATION

Woensdag 14 juni 2017 — Avanade en Blue Prism, pionier in robotic process automation (RPA) software, kondigen een samenwerking aan om bedrijven te helpen bij de transformatie van hun werkplek en om de digitale werkplek van de toekomst te ontwikkelen. 

De combinatie van de digitale toepassingen van Avanade met het RPA platform van Blue Prism geeft bedrijven de expertise die noodzakelijk is om robotische werkploegen te maken die manuele processen en werkstromen volledig automatiseren. Dankzij RPA kunnen resources efficiënter ingezet worden, en dit in combinatie met de kracht van het Microsoft ecosysteem zorgt ervoor dat werknemers hun focus kunnen leggen op kritieke activiteiten voor de bedrijfsontwikkeling. Bedrijven zullen ook de mogelijkheid hebben om Microsoft Azure uit te rollen, en zo toegang te hebben tot het hoogste niveau van bedrijfscontinuïteit en schaalbaarheid.

Williams streeft ernaar een early adopter te zijn en zal de samenwerking tussen Blue Prism en Avanade gebruiken om het toenemend aantal administratieve taken op vlak van IT te managen. Door de automatisering van de eerstelijntriage van IT helpdeskaanvragen door eindgebruikers verwacht Williams  2,8 dagen per week van de tijd van hun IT-medewerkers te besparen. Zo hebben deze meer tijd om hun focus te leggen op de afhandeling van belangrijke incidenten die een impact hebben op de bedrijfswerking.

Avanade is een vertrouwde en betrouwbare partner doorheen ons proces van digitale transformatie”, zegt Graeme Hackland, CIO van Williams Martini Racing. “RPA implementatie is een logische volgende stap gezien we voortdurend bezig zijn met efficiëntiewinsten doorheen onze hele organisatie. Deze oplossing laat ons toe om heel responsief en wendbaar te zijn, en zorgt ervoor dat onze technologieteams zich kunnen toeleggen op belangrijke gebieden die veel expertise vragen”.

Ons onderzoek toont aan dat 92% van de senior decision makers overtuigd is dat automatisering belangrijker wordt voor klanten doorheen alle sectoren”, stelt Craig Wood, Avanade Executive for Platforms and Offerings. “Avanade toonde al meermaals zijn kunnen op vlak van digitale transformatie. Dit in combinatie met Blue Prism en zijn RPA technologie zal Williams een versterkte digitale werkplek geven”.

We zijn bijzonder opgetogen om samen te werken met Avanade en zo nieuwe bedrijfsvoordelen te genereren voor een breed scala van klanten”, zegt Alastair Barthgate, CEO en mede-oprichter van Blue Prism. “De ervaring van Avanade laat onze teams toe om op een pragmatische wijze de RPA technologie aan een bedrijfsprobleem te koppelen en zo op korte termijn significante resultaten te behalen”. 

                                                                             --- EINDE ---

 

Voor meer informatie

Margriet Platteau

+32 (0)9 298 21 93

margriet.platteau@avanade.com

 

Over Avanade

Avanade België biedt branchespecifieke oplossingen voor de Retail en Services industrieën en werd door Microsoft in 2016 zelfs benoemd tot Microsoft Dynamics Services Industries Partner.

 

Avanade is marktleider op het gebied van innovatieve digitale diensten, zakelijke oplossingen en door ontwerp gedreven ervaringen, die worden geleverd door de kracht van mensen en het ecosysteem van Microsoft. Onze professionals combineren hun technologische, zakelijke en industriële expertise om oplossingen te ontwerpen en te implementeren, en zo de nodige resultaten te boeken voor onze klanten en hun klanten. Avanade heeft 29.000 digitaal verbonden mensen in 23 verschillende landen, die klanten het best mogelijke denkwerk bieden door een samenwerkingscultuur gebaseerd op culturele verscheidenheid die de omgevingen waarin we werken reflecteert. Avanade werd opgericht in 2000 door Accenture LLP en Microsoft Corporation en is grotendeels in het bezit van Accenture. Meer informatie vindt u op www.avanade.be.

 

Over Blue Prism

Blue Prism Robotic Process Automation (RPA) software draagt bij tot werelds meest succesvolle digitale werkplek met meer dan 1 miljard transacties in de datacenters van onze klanten. Blue Prism (AIM:PRSM) is partner van een breed scala van bijzonder succesvolle organisaties en dat in sommige van de meest uitdagende administratieve omgevingen. Blue Prism’s RPA software zorgt voor de eliminatie van hoog-risicovol, manueel, rules-based, repetitieve taken en voert bedrijfsprocessen uit op schaal om de efficiëntie en doelgerichtheid van organisaties te verbeteren en onmiddellijk ook de operating costs te verminderen. Blue Prism biedt een stabiel platform voor artificiële intelligentie en cognitieve technologieën en is uitgegroeid tot het vertrouwde en bewezen RPA platform voor de digitale onderneming. Klanten zijn onder meer BNY Mellon, Commerzbank, Nordea, ING, Westpac, Zurich, Aegon, Maersk, Siemens, IBM, Procter & Gamble, en Nokia. Blue Prism heeft kantoren in With offices in Manchester, London, Miami, Chicago, New York en San Francisco. Het bedrijf is genoteerd op de London Stock Exchange AIM Market. Voor meer informatie: www.blueprism.com.

 

Over Williams Martini Racing

Williams is een leidinggevend en geavanceerd engineering company. Opgericht in 1977 door Sir Frank Williams en Sir Patrick Head, het bedrijf heeft ondertussen 16 FIA Formule 1 WK titels in de wacht gesleept. De belangrijkste rol van het bedrijf is het bedrijf en de ontwikkeling van Formule 1 wagens en de inschakeling van de expertise van Williams bij de deelname van WILLIAMS MARTINI RACING aan elke Grand Prix.

Williams Advanced Engineering is de afdeling die gebruik maakt van technologie die afgeleid wordt uit de Formule 1. De afdeling helpt zijn klanten  om de duurzaamheidsuitdagingen van de 21e eeuw te bereiken en hun prestaties te verbeteren, evenals hun marktpositie en merknaam. Williams Heritage is een nieuwe afdeling die opgericht werd in 2014 die focust op het behoud van de historisch traditie van Williams en deze ook toont aan fans over de hele wereld. Dit behelst ook de Williams Grand Prix Collection, de grootste privécollectie van Formule 1 wagens ter wereld. 

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels