Coronacrisis: Helft promoties zonder salarisverhoging

Uit onderzoek van gespecialiseerd rekruteringsbureau Robert Half blijkt dat hoewel driekwart (77%) van de managers één of meerdere medewerkers een promotie aanbood tijdens de coronacrisis, meer dan de helft daarvan geen salarisverhoging ontving. De studie maakt deel uit van een breder onderzoek naar salarissen dat wordt bekendgemaakt tijdens de lancering van de Robert Half Salarisgids 2021 later dit jaar.

Uit de studie blijkt dat driekwart (77%) van de managers één of meerdere medewerkers een promotie aanbood tijdens de coronapandemie. Opvallend is dat daarvan meer dan de helft geen salarisverhoging kreeg. In totaal ontving slechts één op vijf (21%) een salarisverhoging bij een promotie. 23% werd gepromoveerd zonder opslag, maar heeft wel zicht op een mogelijke salarisverhoging in de komende twaalf maanden. Eén derde (33%) van de respondenten gaf een promotie zonder directe of uitgestelde salarisverhoging. 18% van de bedrijven wacht tot na de coronacrisis met het uitdelen van promoties.

“De afgelopen maanden waren heel onvoorspelbaar. Bedrijven hadden geen vergelijkingspunt voor wat komen zou. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijfsleiders aarzelen met loonsverhogingen en promoties. Toch is het belangrijk om in deze transitiefase talent aan boord weten te houden,” zegt Joël Poilvache, Director bij Robert Half.

Uit eerder onderzoek van Robert Half naar motivatie en geluk op de Belgische werkvloer blijkt dat Belgische werknemers niet alleen door salaris gemotiveerd worden. Werkmotivatie komt ook door een gevoel van empowerment, waardering en eerlijkheid, interessant en zinvol werk en positieve relaties op de werkvloer.

Joël Poilvache: “Ook in deze tijden is voor heel wat vakgebieden talent schaars. Met enkel en alleen een aantrekkelijk salaris kan het verschil niet meer worden gemaakt. Werknemers kijken naar het volledige pakket. Het is dan ook belangrijk om die op alle niveaus voor hun medewerker te implementeren en dit effectief te vertalen naar de employer brand. Zo worden flexibiliteit en de werk-privébalans door Belgen in hun zoektocht naar de ideale job even belangrijk als salaris.  Op vlak van retentie moeten bedrijven deze veranderde mindset van medewerkers begrijpen.”

In oktober wordt het uitgebreide onderzoek gelanceerd in de Robert Half Salarisgids 2021.

Over het onderzoek

Robert Half onderzocht in juli 2020 de impact van COVID-19 op promoties en bonussen bij 300 managers uit kleine, middelgrote en grote Belgische bedrijven uit de private, beursgenoteerde en publieke sector.

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 300 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke, permanente en interim-managementopdrachten voor professionals gespecialiseerd in accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), IT, administratie en juridische materies. Meer info op roberthalf.be.

Contacteer ons
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en engagementagentschap met een netwerk dat zich uitstrekt tot 78 landen en 129 steden over de hele wereld. Het diverse team van strategen, analisten, producers, designers, ontwikkelaars en campagnevoerders heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor zijn innovatieve en creatieve aanpak en impactvol werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de Advertising Age Agency A-list stond en in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout kreeg. Weber Shandwick werd in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot Global Agency of the Year door PRWeek. In 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 kreeg het agentschap The Holmes Report Global Agency of the Year award en in 2016 The Holmes Report’s Global Digital Agency of the Year award. Het bedrijf zet in op sterke expertise over verschillende sectoren en specialisaties, waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, betrokkenheid van werknemers, sociale impact, financiële communicatie en crisismanagement door gebruik te maken van zijn eigen sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Voor meer informatie, zie: http://www.webershandwick.com.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels