David Leavitt vervoegt Weber Shandwick Brussel als Digital Strategist

Agentschap investeert in toptalent terwijl aanbod van digitale en geïntegreerde campagnes blijft uitbreiden

Vrijdag 22 juni 2018 — Weber Shandwick, een van de meest toonaangevende internationale public relations en public affairs agentschappen, kondigt vandaag de benoeming aan van David Leavitt. Hij zal als Digital Strategist vanuit het kantoor in Brussel het aanbod Digitale Strategie en Geïntegreerde Media leiden.

Leavitt zal zowel de EU Public Affairs– als de communicatieteams ondersteunen. Daarnaast zal hij ook een actieve rol spelen binnen het digitale engagementteam van het agentschap in de EMEA-regio. Dat team bestaat uit meer dan 150 ervaren leden die onder andere gespecialiseerd zijn digitale strategie en kanaalplanning, contentproductie en distributie, paid amplification en influencer engagement.

Leavitt vervoegt de Brusselse hub vanuit Weber Shandwick Noord-Amerika. Vanuit Washington D.C., werkte hij aan de ontwikkeling en uitrol van geïntegreerde reclame- en marketingcampagnes voor klanten als Holiday Inn, UNICEF, Save The Children, Janssen Pharmaceuticals, TIAA en Bank of America. In Brussel overziet Leavitt een groeiend digitaal team dat de norm definieert op de Brusselse markt op het gebied van de planning en uitvoering van digitale - en sociale mediacampagnes. Tot de klanten behoren de bekroonde Friends of Glass-campagne voor FEVE en de Youth Ag-Summit voor Bayer Crop Science. Belangrijke public affairs-klanten zijn onder andere Microsoft en de Make Power Clean-campagne.

Voordat hij naar Brussel verhuisde, hielp Leavitt met de opbouw van de digitale praktijk van het bureau in Washington, D.C. - een inhoudelijk en strategisch team van meer dan 30 mensen met expertise in digitale strategie, creatieve richting, website-ontwikkeling, paid media productie en contentdistributie. In zijn tijd als journalist op Capitol Hill werkte Leavitt zeven jaar lang als schrijver en redacteur voor de online nieuwsdienst Greenwire. Daarvoor werkte hij twee jaar bij de National Journal, waar hij een dagelijkse nieuwsfeed schreef voor MSNBC en Fox News.

Mónica Vicente Cristina, co-managing director van Weber Shandwick Brussel, zegt over de benoeming:

"In de huidige communicatieomgeving zoeken klanten naar strategische ondersteuning voor hun digitale campagnes. We zijn verheugd om iemand van Davids kaliber in ons team te verwelkomen terwijl we evolueren en onze digitale expertise uitbreiden. David brengt een uitzonderlijke digitale knowhow mee naar ons bedrijf – die impactvol werk garandeert voor zowel earned, owned en paid media campagnes voor klanten van elke omvang."

David Leavitt over zijn nieuwe functie:

"Ik kijk er naar uit voort te bouwen op het uitstekende werk dat het team al doet. Mijn passie is om klanten te loodsen naar de toekomst – op basis van de laatste marketingtrends, mediatrends en inzicht in de drijfveren van mensen. Ik ben verheugd om die manier van denken toe te passen bij onze klanten op deze markt."

Isabelle Garcia Marketing @ Weber Shandwick Bruxelles at Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels