DE GEFCO-GROEP KONDIGT OFFICIEEL OPENING IN GRIEKENLAND AAN

Maandag 20 november 2017 — De GEFCO-groep, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europese marktleider in de autologistiek, huldigde eerder deze maand officieel zijn Griekse filiaal in. Zo biedt GEFCO zijn erkende vakkennis in wereldwijde logistieke oplossingen ook daar aan om fabrikanten te ondersteunen. “Als een onderneming met unieke expertise in het management en de optimalisering van complexe supply chains, delen wij met plezier onze knowhow in geïntegreerde logistiek. Daarnaast ondersteunen wij onze Griekse klanten met ons vermogen doelstellingen op korte en lange termijn te behalen op het gebied van economische performance, serviceniveau en kwaliteit” zegt Luc Nadal, CEO van de GEFCO-groep.

Het potentieel van Griekenland aanboren

Door oprichting van een filiaal in Griekenland, een land met een dynamisch potentieel in de regio, versterkt GEFCO zijn spreiding in Zuidoost-Europa, waar de groep historisch aanwezig is. Griekenland biedt een ideale locatie tussen Oost-Europa en de Balkan en telt talrijke concurrentievoordelen waardoor het een perfecte plaats is voor een belangrijke logistieke speler:

  • Griekenland is het land met het grootste aantal schepen en beheerst momenteel 18% van de wereldvloot.
  • De havens van Piraeus en Thessaloniki behoren tot de regionale toegangspoorten van Zuidoost-Europa en Centraal-Europa.
  • Griekenland lanceert en neemt deel aan talrijke programma’s die renovatie, uitbreiding en verbetering van zijn infrastructuren als doel hebben.
  • De Griekse industriële productie vertoont constante groei over de afgelopen jaren met toonaangevende bedrijven in de industriële voedsel- en tabaksverwerking, textiel-, farmaceutische, chemische, mijnbouw-, aardolie- en metaalproductiesectors.

GEFCO beoogt zijn concurrentievermogen en aanwezigheid op de Griekse markt te versterken en verwacht zijn omzet in 2017 bijna te verdubbelen. Wij zijn ook van plan onze logistieke ervaring die wij in tientallen jaren hebben opgedaan over te brengen op plaatselijke ondernemingen zodat wij bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het land” zegt Fabien Gauchet, algemeen directeur van GEFCO Griekenland. 

 

De unieke expertise van GEFCO in dienst van klanten in de regio

Met zijn 68 jaar lange ervaring heeft de GEFCO-groep sterke expertise ontwikkeld in het management van complexe supply chains van zijn klanten. Met zijn oorsprong in de logistiek in de auto-industrie, een van de meest veeleisende industrieën vanuit logistiek oogpunt, past GEFCO zijn ervaring toe en ontwikkelt zijn knowhow voortdurend op zijn dienstverlening aan klanten in talrijke industriële sectors: auto’s, industrie, energie, elektronica, consumptiegoederen met hoge omzetsnelheid, farmaceutica en landbouw.

De expertise van de GEFCO-groep strekt van standaard goederenexpeditie over de weg, het spoor, door de lucht, over zee en multimodaal, via weg-, spoor-, zee- en luchttransport, tot complexe multimodale van deur tot deur oplossingen met opslag, douane en fiscale vertegenwoordiging, herbruikbare verpakkingsdiensten. Deze gecumuleerde expertise van de GEFCO-teams stelt de groep in staat naadloze intercontinentale van deur tot deur stromen voor zijn klanten te organiseren. Met de ondersteuning van zijn ingenieursteams analyseert de GEFCO-groep voortdurend de stromen en bestaande logistieke oplossingen van zijn klanten om kansen voor optimalisering te vinden. Op deze manier kan GEFCO zich tegelijk ontwikkelen met de ontwikkeling van zijn klanten.

GEFCO Griekenland levert het hele assortiment diensten van de GEFCO-groep. Het filiaal rolt al internationale wegoplossingen uit voor verschillende klanten en zal aanvullende oplossingen ontwikkelen zoals vervoer met temperatuursbeheersing voor de voedings- en farmaceutische sectors die in Griekenland goed vertegenwoordigd zijn.

 

De GEFCO-groep

GEFCO biedt begeleiding aan fabrikanten bij het ontwerp en de invoering van logistieke projecten, die een bron van toegevoegde waarde zijn en hun concurrentievermogen versterken. GEFCO levert prestaties aan haar klanten op basis van de expertise die de onderneming al meer dan 65 jaar heeft opgebouwd, vooral in de auto-industrie, een van de meest complexe en veeleisende sectoren. GEFCO is aanwezig in 150 landen en behoort tot de top 10 van Europese groepen. De groep boekte een omzet van € 4,2 miljard in 2016 en telt 12.000 medewerkers. Met meer dan 300 vestigingen over de hele wereld ontwikkelt GEFCO zijn activiteiten in vijf werelddelen. 

Website: www.gefco.net  

Twitter: @GEFCO_Group 

 

Mediacontacten

Claudia Roux

Weber Shandwick

Tel.: +33 (0)1 47 59 56 27 - croux@webershandwick.com

 

Philippe Kasse

GEFCO

Tel.: +33 (0)1 49 05 25 99 – philippe.kasse-ext@gefco.net

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels