Devos Lemmens viert 130 jaar smaak op tafel met tijdreis doorheen zes iconische tijdperken

Devos Lemmens is na 130 jaar niet meer weg te denken uit onze Belgische eetcultuur. Om de 130e verjaardag van het iconische merk te vieren, lanceert Devos Lemmens een unieke reeks Limited Edition verpakkingen van de alom gekende mayonaise die al verschillende generaties lang de Belgische smaak definieert. De feestverpakkingen nemen je mee naar zes iconische tijdperken waarin het merk steeds zijn unieke smaak en kwaliteit naar de Belgische keuken bracht. Aan tafel!

Donderdag 20 oktober 2016 — Al 130 jaar smaak aan tafel - Dat is ‘m! Het iconische sauzenmerk Devos Lemmens mag dit jaar 130 kaarsjes uitblazen en dat moet gevierd worden. Daarom  trakteert het merk de Belgen op een reeks iconische verjaardagspotten. Deze beperkte oplage neemt je mee op een reis naar zes verschillende tijdsperken doorheen de geschiedenis van het merk. Tijdens de eindejaarsperiode zullen de zes unieke feestpotten voor consumenten beschikbaar zijn. In afwachting van de feestdagen, brengt Devos Lemmens nu alvast een reeks verpakkingen met speciale etiketten op de markt.

130 jaar smaak aan tafel

Het merk Devos Lemmens werd in 1886 in Antwerpen opgericht door Henri Devos en zijn echtgenote Elisabeth Lemmens die naast hun beenhouwerij zich specialiseerden in de bereiding van specerijen en sauzen. Ondertussen, 130 jaar later, is Devos Lemmens één van de meest iconische merken uit de Belgische eetcultuur, en wordt vandaag de favoriete mayonaise van de Belgen nog steeds met passie en op basis van het originele recept gemaakt.

Devos Lemmens is een echt stuk Belgische geschiedenis en vrijwel alle Belgen kennen onze mayonaise“, zegt Lies Eeckman, Marketing Director van Continental Foods België. “We zijn een sterk merk met een rijke geschiedenis. Het is dan ook met trots dat we mogen zeggen dat Devos Lemmens het favoriete mayonaisemerk van de Belgen is. We voegden eind vorig jaar daarom ook de slogan “Dat is ‘m” toe in onze communicatie om onze unieke smaak en kwaliteit extra in de verf te zetten. Onze missie bestaat er dan ook uit om dit stukje culinair erfgoed mee de toekomst in te dragen.

Unieke tijdreis

Ter gelegenheid van de verjaardag krijgt de mayonaise tijdelijk een feestelijke verpakking – of zeg maar zes feestverpakkingen. Het thema is een heuse tijdreis doorheen de laatste 130 jaar waarin elk iconisch tijdperk een aparte verpakking krijgt. Want ook al was elk van deze tijdsperiodes anders, de vertrouwde smaak van de meest geliefde mayonaise veranderde niet. Zo ontwikkelde Devos Lemmens een verpakking voor:

  • Belle Époque – het tijdperk dat de beginjaren van Devos Lemmens sierde. Deze verpakking past perfect binnen de tijdsgeest waarin Henri Devos en Elisabeth Lemmens hun eigen zaak opstartten.
  • Art Deco – het glorieuze, industriële tijdperk van de grootse Belgische architect, Victor Horta.
  • Pop-Art – geïnspireerd op de felle kleuren van Andy Warhol en de stripfiguren van Roy Liechtenstein.
  • Flower Power – de Summer of Love. Voor wie weemoedig terugkijkt naar zijn VW-camper.
  • Retro – Denk aan de gele keukentegels en het geometrische bloemenbehangpapier van de bomma.
  • Generation ‘80 – De jaren ’80 laten een overweldigende indruk na. Epauletten, vreemde kapsels en uiteraard het gevulde eitje en de perziken met tonijn als vaste waarde bij elk buffet. Pure nostalgie voor een hele generatie Belgen.

Vanaf december liggen de zes feestverpakkingen van Devos Lemmens in de winkels te blinken. De feestpotten zijn in beperkte oplage te verkrijgen en gelden voor de verpakking van de 550ml Mayonaise met ei en 550ml Mayonaise met citroen. In afwachting van de feestpotten, zullen er vanaf nu al een reeks speciale etiketten beschikbaar zijn. Voor meer info: www.devoslemmens.be.

 

                                                                     ---------- Einde ---------

 

 

Over Continental Foods België

Continental Foods België biedt verschillende bekende merken aan met een rijke geschiedenis in de Belgische retail en out of home voedingsmarkt. Continental Foods België, met hoofdzetel en productiefaciliteiten in Puurs, produceert onder meer sauzen en condimenten, soepen, fonds en bouillons. Het merkenportfoflio van Continental Foods België bestaat uit Devos Lemmens, Liebig DéliSoup’, Royco, Aïki, Imperial, Lacroix, Liebig Bouillon, OXO, V8 en De Blauwe Hand. De oorsprong van Continental Foods België gaat terug tot de oprichting van azijnproducent De Blauwe Hand in 1760. Tweehonderd jaar later fuseert het bedrijf met Devos Lemmens, een ander Belgisch bedrijf dat bekend staat om zijn mayonaise en andere sauzen. Twee jaar later vervoegt ook puddingfabrikant Imperial het bedrijf, dat verdergaat onder de vlag Continental Foods tot het in 1985 wanneer wordt overgenomen door de Campbell Soup Company. In 2013 stoot Campbell Soup Company zijn Europese activiteiten af en sindsdien zijn deze opnieuw actief onder de naam Continental Foods. U vindt meer informatie over Continental Foods België op www.continentalfoods.be

 

DL_130jaar_etiket_assortiment_dynamisch
DL_130jaar_etiket_assortiment_dynamisch2
DL_art deco_etiket_1920
DL_belle époque_etiket_1886
DL_flower power_etiket_1960
DL_generation '80_etiket_1980
DL_pop-art_etiket_1950
DL_retro_etiket_1970
Logo 130 DL
Logo DL
MAYO_sleeve_art deco_1920
MAYO_sleeve_belle époque_1886
MAYO_sleeve_flower power_1960
MAYO_sleeve_generation '80_1980
MAYO_sleeve_pop-art_1950
MAYO_sleeve_retro_1970
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels