Eerste volledige GEFCO-trein op de nieuwe Zijderoute: van China naar Frankrijk in minder dan 3 weken

Maandag 20 november 2017 — De GEFCO-groep, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europese marktleider in de autologistiek, verwelkomt zijn volledig met containers beladen trein naar Frankrijk vanuit China na een reis van 11.000 km. De trein transporteerde 40ft containers van Wuhan, China, naar Dourges, in Noord-Frankrijk voor zijn klant PSA, in minder dan 3 weken.

​Een buitengewone reis via de Zijderoute.

De trein vertrok uit Wuhan, China, op 3 november 2017, en transporteerde containers door Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland. United Transport and Logistics Company (UTLC), een consortium van spoorwegmaatschappijen, verzorgde diensten op het spoorwegtraject 1520 mm* tussen Dostyk (Kazachstan) en Brest (Wit-Rusland).

De trein zette zijn reis voort door Polen en Duitsland voordat hij bij het eindstation Dourges in Frankrijk aankwam op 22 november 2017. Na klaring werd de lading direct geleverd aan de fabriek van Française de Mécanique, een PSA-filiaal in Douvrin, Noord-Frankrijk.

Na een reis door zeven landen via de handelscorridor van de Zijderoute, met een gemiddelde snelheid van 600 km per dag, kwam de trein, beladen met 40ft containers, in minder dan 3 weken op de plaats van bestemming aan.

GEFCO beheerde en coördineerde het project, met spoorwegpartners in verschillende landen, samen met de teams van GEFCO Forwarding in Sjanghai, Moskou en Parijs.

De eerste volledig met containers belanden trein maakt deel uit van het One-Belt-One-Road initiatief dat door de Chinese regering werd ingevoerd om voordeel te putten uit de nieuwe Zijderoute die China met Europa verbindt.

De verbinding met Frankrijk die met deze lading is gelegd, is een belangrijke verbetering van de positionering van Frankrijk op de nieuwe Zijderoute en brengt verzenders en ontvangers dichter bij elkaar, gezien de meeste trajecten van de nieuwe Zijderoute tot nu toe Duitsland en Polen als eindbestemming hadden. 

 

GEFCO legt zich toe op de nieuwe Zijderoute

Terwijl China massaal investeert in de ontwikkeling en promotie van spoorwegtransport tussen Azië en Europa, gaat GEFCO verder met de ontwikkeling van zijn spoorwegdiensten om aan de groeiende behoeften van klanten aan flexibele oplossingen op dit gebied te voldoen.

Vrachtvervoer over het spoor vult lucht- en zeevervoer aan, gezien de concurrentievoordelen wegens economische en milieuredenen voor tijdgevoelige goederen, zoals auto-onderdelen, elektronische producten uit China en de andere kant op, consumptiegoederen, koelvervoer en reserve-onderdelen voor de Chinese klantendienstmarkt. De transporttijd voor klanten is de helft minder in vergelijking met zeevervoer. In vergelijking met luchtvervoer, biedt spoorvervoer een lagere prijs en veroorzaakt minder milieuvervuiling.

GEFCO beheert per maand gemiddeld 300 TEU** via spoorwegvervoer in beide richtingen.

Met meer dan 65 jaar ervaring in de logistiek voert GEFCO al meer dan 4 jaar spoorwegvervoer van Azië naar Europa uit. De Groep ondersteunt de groeiende handel tussen beide werelddelen evenals containerleveringen via het spoor en zoekt voortdurend de meest kostenefficiënte, flexibele, betrouwbare en veilige oplossing om aan de behoeften van klanten te voldoen en hun ondernemingsuitbreiding te ondersteunen,” zegt Anthony Gunn, Executive Vice President van GEFCO Freight Forwarding.

GEFCO is in China aanwezig sinds 1995, met meer dan 2.000 medewerkers, 10 kantoren en partners over nagenoeg de hele regio. De Groep is ook aanwezig in Vietnam, Thailand en Zuid-Korea.

GEFCO zoekt voortdurend nieuwe en concurrerende oplossingen om aan de behoeften van klanten te voldoen en de uitbreiding van hun activiteiten tussen Azië en Europa te ondersteunen. De onderneming biedt verschillende diensten van FCL (Full Container Load) tot LCL (Less than Container Load), autovervoer, allemaal op maat voor de producten van de klant: voertuigen, consumptieartikelen, biowetenschappen, enz. met de ondersteuning van operationele en ervaren teams in China, Polen, Letland, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

*de 1520 zone duidt op de standaardbreedte van spoorlijnen in Rusland. Deze zone omvat de GOS-landen, Oekraïne, Georgië, Turkmenistan, de Baltische staten, Mongolië en Finland.

** TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) is de eenheid van laadvermogen die de capaciteit van een 20-voet lange (6,1 m) intermodale container aanduidt.

 

De GEFCO-groep

GEFCO biedt begeleiding aan fabrikanten bij het ontwerp en de invoering van logistieke projecten, die een bron van toegevoegde waarde zijn en hun concurrentievermogen versterken. De prestatie die GEFCO aan haar klanten levert is gebaseerd op de deskundigheid die al meer dan 65 jaar is vergaard, vooral in de auto-industrie, een van de meest complexe en veeleisende sectors. GEFCO is aanwezig in 150 landen en behoort tot de top 10 van Europese groepen. De groep boekte een omzet van € 4,2 miljard in 2016 en telt 12.000 medewerkers. Met meer dan 300 vestigingen over de hele wereld ontwikkelt GEFCO zijn activiteiten in vijf werelddelen. 

Website: www.gefco.net  

Twitter: @GEFCO_Group

 

Mediacontacten

CLAUDIA ROUX

Weber Shandwick

Tel.: +33 (0)1 47 59 56 27 - croux@webershandwick.com

 

PASCALE VAN DER VLIET/PHILIPPE KASSE

GEFCO

Tel.: +33 (0)1 49 05 25 99

pascale.van-der-vliet@gefco.net

philippe.kasse-ext@gefco.net

 

Copyright Sébastien Joly
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels