ExxonMobil en Applied Market Information ontwikkelen energiebesparingsgids voor spuitgietbedrijven

ExxonMobil en Applied Market Information ontwikkelen energiebesparingsgids voor spuitgietbedrijven

Gratis gids helpt plasticverwerkende bedrijven energie te besparen en hun processen te optimaliseren

Donderdag 26 oktober 2017

  • Uitgebreid handboek met praktische tips om energiezuiniger te werken en tegelijkertijd kosten te besparen
  • Geschreven door dr. Robin Kent, een bekende expertuit de sector
  • Zo goed als alle aspecten van een spuitgietinstallatie komen aan bod

ExxonMobil publiceert de Energy Saving Guide for Injection Moulding Companies in samenwerking met het toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau Applied Market Information. De gids werd ontwikkeld door sectordeskundige dr. Robin Kent. Het gratis handboek bevat praktische tips en informatie die plasticverwerkende bedrijven kunnen helpen om hun energieverbruik te verminderen.

De gids biedt richtlijnen en best practices voor nagenoeg ieder aspect van een spuitgietinstallatie: van de 'energievingerafdruk' tot het gebruik van hoogwaardige hydraulische oliën. In de gids worden ook een aantal besparingstips gegeven waaronder de volgende voorbeelden:

  • Tot 25% van de energie van de spuitgietinstallatie gaat verloren bij de spuitmonden. Door de spuitmonden te isoleren dalen de verwarmingskosten met wel 50%.
  • Door persluchtlekken te verminderen, de druk te verlagen en de leidingen beter te onderhoudendaalt het energieverbruik van een compressor met wel 50%.
  • Overschakelen naar Mobil DTE 10 Excel™ hydraulische olie kan de hydraulische efficiëntie - 6% verhogen[1].

"Het verwerken van kunststoffen is een energie-intensieve sector met veel concurrentie waar elk detail telt", zegt Mohamed Mourad, industrieel marketingadviseur bij ExxonMobil." De Energy Saving Guide for Injection Moulding Companies gaat in op alle maatregelen die plasticverwerkende bedrijven kunnen treffen om hun processen te optimaliseren en hun energieverbruik te verminderen. Deze praktische en duidelijke gids helpt operatoren om echt te besparen en hun concurrentiepositie te versterken."

Klik hier om de gratis gids te downloaden. 

Over ExxonMobil

ExxonMobil, de grootste openbaar beursgenoteerde internationale olie- en gasmaatschappij, maakt gebruik van technologie en innovatie om tegemoet te komen aan de groeiende energiebehoeften in onze wereld. ExxonMobil beschikt over een inventaris aan vooraanstaande middelen en is wereldwijd één van de grootste geïntegreerde raffinaderijen en fabrikanten van aardolie- en chemische producten.

 

[1] De energie-efficiëntie van Mobil DTE 10 Excel heeft enkel betrekking op de vloeistofprestatie in vergelijking met conventionele hydraulische vloeistoffen van het merk Mobil. De gebruikte technologie maakt hydraulisch pompen tot 6% efficiënter dan bij de Mobil DTE 20-reeks (test voor standaard hydraulische toepassingen onder gecontroleerde omstandigheden). Het energie-efficiëntieclaim voor dit product is gebaseerd op testresultaten. De tests werden uitgevoerd volgens alle gepaste normen en protocollen van de sector en peilden naar het gebruik van de vloeistof. De werkelijke resultaten in een productievestiging kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte machine, het onderhoud van de machine, de bedrijfsomstandigheden, de werkomgeving en de eerder gebruikte smeermiddelen.

 

Valérie Tulkens Weber Shandwick Brussels
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels