Grand Prix power van Max Verstappen en Daniel Ricciardo in beeld gebracht

Vrijdag 1 september 2017 — Max Verstappen, Red Bull Racing Formule 1TM topcoureur en Nederlands trots, schittert vanaf vandaag in de nieuwe wereldwijde campagne ‘Energy to Perform’. In een serie performancevideo’s brengen de technische partners van Red Bull Racing Formula OneTM, Mobil 1TM en EssoTM, de krachten in beeld die mens en machine te verduren krijgen tijdens een van de meest meedogenloze sporten ter wereld. 

Grand Prix races zijn sneller dan ooit tevoren; Verstappen en collega coureur Daniel Ricciardo racen met snelheden boven de 300 km/uur en met krachten tot 6G in bochten van de meest uitdagende circuits1. Die krachten zijn vergelijkbaar met de lancering van een Space Shuttle2, vliegen in een straaljager3 of 12 ronden boksen met een zwaargewicht 4. De ‘Energy to Perform’ campagne geeft een up close & personal beeld van de immense impact van de krachten op het racecircuit door Max Verstappen man tot man te meten met maar liefst 124 zwaargewicht boksers.

Mobil 1 en Esso startten begin 2017 een nieuwe samenwerking met Red Bull Racing en brengen samen ruim 40 jaar technologie expertise naar het team. Mede dankzij de innovatieve smeermiddelen van Mobil 1 en de racebrandstoffen van Esso heeft Red Bull Racing geprofiteerd van significant meer PK’s voor de RBR13 wagen. De technologische vooruitgang die voortkomt uit het partnership tussen Mobil 1, Esso en Red Bull Racing draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van reguliere brandstoffen en motoroliën die dagelijks door bestuurders wereldwijd worden gekozen voor hun eigen vervoer.

Twee korte documentaires verbeelden het verhaal van de extreme krachten die Verstappen en het Red Bull Racing team ervaren tijdens iedere Grand Prix race, de extreme condities waaronder Mobil 1 en Esso moeten presteren, en de team spirit voor het bereiken van de ultieme prestatie. In de documentaire komen teambaas Christian Horner en ExxonMobil Technology Motorsports Manager, David Tsurusaki, aan het woord over de voorbereiding van iedere race en het bereiken van maximaal resultaat. Ook de persoonlijke training van Max wordt in beeld gebracht.

 

Kijk en deel de video hier:


Red Bull Racing coureur, Max Verstappen, vertelt: “De confrontatie met 124 zwaargewicht boksers was pittig, maar ook te gek. Daniel en ik ervaren tijdens het raceseizoen week in, week uit immense fysieke druk en uitdaging. Deze video is een ontzettend energieke manier om onze fans de impact van die krachten te laten ervaren. Wij hebben onze trainingen dit jaar moeten bijstellen omdat de wagens zo fysiek uitdagend zijn om te besturen. Tijdens de races worden de spieren in onze core, armen, borst en schouders zwaar belast, daar besteden we dan ook veel aandacht aan tijdens onze training. F1 wagens beschikken over stuurbekrachtiging, maar we hebben nog steeds een enorme kracht nodig in ons bovenlichaam om de race uit te kunnen rijden”. 

Blijf up to date over Esso, Mobil 1 en Red Bull Racing Technology Partnership via social media:

Facebook: www.facebook.com/EssoBelgium/

Twitter: https://twitter.com/Esso_be

 

                                                                    – EIND –

Over ExxonMobil

ExxonMobil, het grootste beursgenoteerde  internationale olie- en gasbedrijf, gebruikt technologie en innovatie om oplossingen te bieden voor de groeiende energiebehoefte in de wereld. ExxonMobil heeft de grootste portefeuille van resources in de sector, is de grootste raffinadeur en verkoper van olieproducten, en haar chemisch bedrijf is de grootste ter wereld. Voor meer informatie, bezoek http://www.exxonmobil.be

Over Exxon, Esso en Mobil Fuels

ExxonMobil verkoopt zijn brandstoffen wereldwijd onder drie merken: Exxon, Esso en Mobil. Meer dan 8 miljoen chauffeurs kiezen ervoor om hun brandstof te kopen bij één van de bijna 25.000 brandstofstations in meer dan 30 landen ter wereld. ExxonMobil’s vooruitstrevende brandstoftechnologie wordt ontwikkeld om chauffeurs te ondersteunen, zowel op de weg als op het racecircuit, en helpt om hun automotor beter te laten lopen en zó voor betere prestaties te zorgen. Door te werken met vertrouwde business partners en merkverdelers, streeft ExxonMobil ernaar om uitstekende koopervaringen te bieden, met een innovatief spaarprogramma en promoties, particuliere- en commerciële tankkaarten, , Fuel Finder en meer*. Voor meer informatie, bezoek www.esso.be.

* Aanbod varieert van land tot land.

Over Mobil 1

Mobil 1, het leidende merk op de markt van de synthetische motorolie, bevat anti-slijtage technologie die zorgt voor prestaties die verder gaan dan die van conventionele motorolie. Deze technologie laat Mobil 1 toe om te voldoen aan de hoge standaarden van autobouwers en helpt om uitzonderlijke bescherming te bieden tegen slijtage van de motor, onder normale én sommige meest extreme omstandigheden. Mobil 1 vloeit snel in extreme temperaturen om cruciale delen van de motor te beschermen en draagt bij tot de verlenging van de levensduur van de motor. Mobil 1 beschikt over een team van wetenschappers en race-ingenieurs die helpen bij de ontwikkeling van innovatieve producten en om samenwerkingen in de motorsport te ondersteunen, zoals Grand Prix racing, NASCAR, LMS, United TUDOR SportsCar Championship, WTCC, FIA GT en SuperV8 racing series. Voor meer informatie, bezoek www.mobil-1.be 

Ever wonder what 5 Gs feel like?

Valérie Tulkens Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels