Kinderen tekenen ideale thuis met SOS Kinderdorpen ambassadrice Kim Gevaert

SOS Kinderdorpen ambassadrice Kim Gevaert zet zich in voor de actie "Tekenen voor een Betere Wereld".

Donderdag 27 oktober 2016 — Antwerpen. Samen met Kim Gevaert, ambassadrice voor SOS Kinderdorpen, kwamen tientallen Belgische kinderen gisteren in het Paleis op de Meir bijeen voor de actie “Tekenen voor een Betere Wereld”. Die actie is een initiatief van Crayola, de producent van knutsel- en tekengerei,  die de creativiteit van kinderen wil stimuleren om geld op te halen voor SOS Kinderdorpen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen hun tekening met thema ‘de ideale thuis voor ieder kind’ insturen via het platform Crayolahelpt.be tot en met 14 november. Vanaf 31 oktober kan iedereen SOS Kinderdorpen steunen door geld te doneren aan zijn of haar favoriete tekening. De opbrengst zal gebruikt worden om de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen te financieren. Zo kunnen nog meer kinderen opgroeien in een fijne thuisomgeving.

 

Actie voor SOS Kinderdorpen

Vanaf 31 oktober kan iedereen geld bieden voor zijn favoriete tekening via het platform Crayolahelpt.be. De tekeningen kunnen ook via sociale media gedeeld worden om zo familie en vrienden op te roepen om geld te storten. Het geld dat met de actie wordt opgehaald is ten voordele van de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Het doel van die programma’s is de zelfredzaamheid van de meest kwetsbare families versterken, zodat ze op lange termijn voor hun kinderen kunnen blijven zorgen. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere  Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia.

 

 

                                                                       - Einde persbericht –

 

Over Crayola

Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen en al meer dan 100 jaar een inspiratie voor creativiteit van kinderen – sinds de eerste doos Crayola waskrijtjes in 1903 van de lopende band afrolde. Sindsdien is het portfolio van Crayola uitgegroeid tot een breed assortiment aan kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. Crayola wil kinderen aanmoedigen om alles wat hen inspireert te uiten, talenten te ontplooien en vaardigheden te ontwikkelen wanneer zij ontdekken, verkennen, spelen en fantaseren. Crayola is voortdurend in ontwikkeling om dit brede assortiment aan leuke en innovatieve producten te verbeteren. Crayola heeft een milieuvriendelijk productiebeleid en maakt gebruik van zonne-energie en gerecycled plastic. Crayola gelooft dat wanneer je de creativiteit in een kind blijft prikkelen, zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Door kinderen te helpen om op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden we ze voor op de toekomst.

 

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen vangt in België al meer dan 45 jaar kinderen op die niet thuis kunnen opgroeien. In Wallonië is er het SOS Kinderdorp Chantevent, waar zo’n 40 kinderen op lange termijn opgroeien in zes familiehuizen. Sinds 2009 heeft SOS Kinderdorpen ook in Vlaanderen een project: Het Simbahuis. Hier kunnen acht kinderen terecht voor een termijn van één à twee jaar, terwijl we het gezin intensief begeleiden om een terugkeer naar een veilige thuis mogelijk te maken. In Brussel zorgt SOS Kinderdorpen samen met BX Brussels voor extra kansen voor kinderen in kansarmoede. SOS ondersteunt er een honderdtal kinderen en 15 gezinnen, zodat ze op lange termijn kunnen blijven voetballen én opgroeien in een sterk gezin.
  

 

#Crayolahelpt

Tekenen voor een betere wereld met Kim

Evelien Bogaert Weber Shandwick

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels