Kinderen tekenen voor SOS Kinderdorpen

Crayola actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ voor SOS Kinderdorpen in samenwerking met ambassadrice Kim Gevaert gaat van start in België

Vrijdag 7 oktober 2016 — Vandaag gaat de actie “Tekenen voor een Betere Wereld” live, een campagne van Crayola voor SOS Kinderdorpen waarbij Belgische kinderen tekenen voor het goede doel.

 • Via het platform Crayolahelpt.be kunnen Belgische kinderen tussen 4 en 12 jaar hun tekeningen voor SOS Kinderdorpen uploaden;
   
 • Tot eind oktober kan iedereen zijn favoriete tekening steunen. De donaties gaan naar de projecten binnen de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen;
   
 • Olympische kampioene en SOS Kinderdorpen ambassadrice Kim Gevaert steunt mee het project

 

 

Tekenen voor een Betere Wereld
De campagne “Tekenen voor een Betere Wereld” is een initiatief van Crayola voor SOS Kinderdorpen om de familieversterkende programma’s te ondersteunen. Crayola roept Belgische kinderen tussen 4 en 12 jaar op om vanaf vandaag tot eind oktober een tekening te maken met het thema het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar alle kinderen zich veilig en vrij voelen en niets hen in de weg staat. Via het crowdfunding platform Crayolahelpt.be kunnen Belgen de tekeningen vanaf 31 oktober bekijken en hun favoriete tekening ondersteunen. 

Familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen
Het geld dat met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ wordt opgehaald, komt ten goede aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Op die manier voorkomt SOS Kinderdorpen dat kinderen door omstandigheden worden verwaarloosd of verlaten. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië, Kenia en België. 

Kim Gevaert tekent mee
Kim Gevaert is sinds 2007 meter en sinds 2014 ambassadrice voor SOS Kinderdorpen. Ze is zelf ook mama van drie kinderen: Vince, Romeo en Lili. “De reden waarom ik SOS Kinderdorpen en deze actie specifiek steun is omdat ik zelf uit een warm nest kom en besef dat ik daardoor enorm veel kansen heb gekregen en ben kunnen worden wie ik nu ben. Heel veel kinderen hebben die kans op een toekomst niet en ik wil mijn steentje bijdragen om die kansarme kinderen en gezinnen te helpen. Ik probeer in de opvoeding van mijn kinderen samen met hen op zoek te gaan naar hun talenten. Sportief, artistiek, muzikaal,... Maakt niet uit! En deze creatieve actie past daar perfect in”, aldus Kim. 

Als gezicht van de actie in België zal zij het creatieve proces op de voet volgen, deelnemende basisscholen bezoeken, kinderen oproepen om tekeningen in te zenden en Belgen vragen om via het platform de actie te steunen.

Samen sterk voor families in nood
Voor Crayola en SOS Kinderdorpen vormt familie de basis die elk kind nodig heeft om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassene die zo voor zichzelf en anderen kan zorgen. Juist in deze tijd waarin dit niet vanzelfsprekend is, omarmt Crayola deze gedachte van familieliefde. Bovendien voegt Crayola daaraan toe dat ieder kind het recht moet hebben om zijn of haar creativiteit te ontplooien. Door het ontwikkelen van je creativiteit leer je jezelf te uiten en het beste uit jezelf te halen, het geeft je leven kleur!

Hoe nemen kinderen deel?
Vanaf 5 oktober tot 31 oktober kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar over heel België tekeningen uploaden op het online platform Crayolahelpt.be. Met enkele eenvoudige stappen kan iedereen deelnemen aan de actie:

 1. Kinderen gaan aan de slag met het thema het ideale thuis voor ieder kind en maken een tekening voor de actie;  
   
 2. ​Op het platform kunnen kinderen hun eigen tekening uploaden; 
 3. Vanaf 31 oktober zijn alle ingezonden tekeningen te bewonderen op de website en kan iedereen doneren op zijn favoriete tekening. Via sociale media kunnen tekeningen gedeeld worden om familie en vrienden op te roepen om geld te storten. 

 

                                                                     - Einde persbericht –


Over Crayola
Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen en al meer dan 100 jaar een inspiratie voor creativiteit van kinderen – sinds de eerste doos Crayola waskrijtjes in 1903 van de lopende band afrolde. Sindsdien is het portfolio van Crayola uitgegroeid tot een breed assortiment aan kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. Crayola wil kinderen aanmoedigen om alles wat hen inspireert te uiten, talenten te ontplooien en vaardigheden te ontwikkelen wanneer zij ontdekken, verkennen, spelen en fantaseren. Crayola is voortdurend in ontwikkeling om dit brede assortiment aan leuke en innovatieve producten te verbeteren. Crayola heeft een milieuvriendelijk productiebeleid en maakt gebruik van zonne-energie en gerecycled plastic. Crayola gelooft dat wanneer je de creativiteit in een kind blijft prikkelen, zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Door kinderen te helpen om op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden we ze voor op de toekomst. 

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen vangt in België al meer dan 45 jaar kinderen op die niet thuis kunnen opgroeien. In Wallonië is er het SOS Kinderdorp Chantevent, waar zo’n 40 kinderen op lange termijn opgroeien in zes familiehuizen. Sinds 2009 heeft SOS Kinderdorpen ook in Vlaanderen een project: Het Simbahuis. Hier kunnen acht kinderen terecht voor een termijn van één à twee jaar, terwijl we het gezin intensief begeleiden om een terugkeer naar een veilige thuis mogelijk te maken. In Brussel zorgt SOS Kinderdorpen samen met BX Brussels voor extra kansen voor kinderen in kansarmoede. SOS ondersteunt er een honderdtal kinderen en 15 gezinnen, zodat ze op lange termijn kunnen blijven voetballen én opgroeien in een sterk gezin.
  
#Crayolahelpt

Tekenen voor een betere wereld met Kim

Evelien Bogaert Weber Shandwick
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels