Konica Minolta kondigt Workplace Hub aan, het meest geconnecteerde en intelligente edge platform voor het kantoor van de toekomst

Konica Minolta werkt samen met Microsoft, Hewlett Packard Enterprise, Sophos, Canonical, en BrainTribe om de toekomst van business IT-management veilig te stellen

Donderdag 23 maart 2017 — Konica Minolta Inc. (Konica Minolta) heeft Workplace Hub gelanceerd, een nieuwe en innovatieve IT-oplossing die alle technologie van een organisatie samenbrengt in één centraal platform. Versie één van de Workplace Hub (beschikbaar vanaf de herfst van 2017), ondersteunt kleine, middelgrote en grote ondernemingen bij hun digitale transformatie door een oplossing te bieden voor de groeiende complexiteit van IT. Workplace Hub biedt een efficiënter en effectiever beheer van de verschillende tools, diensten en toestellen die door moderne organisaties gebruikt worden.

Dit nieuwe platform vertegenwoordigt de volgende fase in Konica Minolta’s lange geschiedenis in innovatie. Het bedrijf bevestigt daarmee zijn positie in de IT-services markt en beantwoordt aan de voortdurend veranderende vraag van corporate klanten. Workhub is een centraal platform dat IT vereenvoudigt voor organisaties en efficiëntere oplossingen aanbiedt door de algemene kost van IT-management en diensten te verlagen en door real-time gegevens te analyseren die helpen om de bedrijfsprocessen te verbeteren. Het platform creëert een ecosysteem dat de gehele IT-infrastructuur en diensten van bestaande en toekomstige IT-systemen, toestellen en diensten beheert en coördineert. Workplace Hub voorziet gebruikers van een centraal dashboard dat een compleet overzicht van al het IT-gebruik van de hele onderneming biedt om een eenvoudig en geoptimaliseerd systeembeheer mogelijk te maken.

Meer nog, het platform bevat ook een roadmap voor de integratie van IoT, Artificial Intelligence, Intelligent Edge en Decision Support, belangrijke toepassingen voor de bedrijven van de toekomst. De toevoeging van deze cognitieve bedrijfsinzichten leidt tot een intuïtief begrip van een wereld waarin mensen beter samenwerken en op een efficiëntere en meer doeltreffende manier slimme, data-driven beslissingen maken.

Dankzij wereldwijde samenwerkingen met Hewlett Packard Enterprise, Sophos en Microsoft, levert Workplace Hub de best mogelijke hardware, beveiliging en IT-oplossingen op. Bijkomende diensten van Canonical en BrainTribe voegen open source en advanced data management toe en vergemakkelijken de effectieve digitale transformatie van organisaties.

Dennis Curry, Vice President en Director Business Innovatie en R&D bij Konica Minolta, stelt dat “Workplace Hub zal evolueren tot het meest allesomvattende platform voor de diensten en competenties voor de bedrijven van de toekomst. Voor organisaties betekent het dat ze hun IT-processen kunnen uitbreiden en beheren in lijn met de veranderende noden van hun activiteiten. Het vereenvoudigt de huidige IT-toepassingen en werkt boeiende, nieuwe integraties, zoals AI en intelligent edge computing, in de hand, die op termijn een centraal onderdeel van digitale organisaties kunnen worden.”

Deze strategische verschuiving zorgt ervoor dat Konica Minolta een meer complete digitale oplossing kan aanbieden, terwijl het ook blijft investeren in het aanbieden van de beste producten en diensten voor organisaties.

De manier waarop we werken, is nog nooit zo snel geëvolueerd en digitale transformatie wordt steeds belangrijker om te overleven en te groeien,” zegt Shoei Yamana, CEO en President van Konica Minolta Inc. “Workplace Hub maakt een effectieve transformatie mogelijk voor kleine, middelgrote en grote organisaties en helpt bedrijven ook om hun toekomst veilig te stellen voor de volgende reeks technologische innovaties die nu al hun opwachting maken in onze business omgeving.

Workplace Hub versie één zal beschikbaar zijn vanaf de herfst van 2017 voor organisaties die op zoek zijn naar kwalitatieve management diensten voor een betaalbare prijs.

Voor meer informatie over het launch evenement, keynote sprekers en paneldiscussies, neem een kijkje op http://workplacehub.konicaminolta.com/.

 

Over Konica Minolta

Konica Minolta, Inc. is een internationaal technologiebedrijf dat innovatieve oplossingen voorziet voor bedrijven en de samenleving. Met  een sterk technologie-portfolio in advanced imaging, optics, sensing, materials en nano-processing, wil Konica Minolta nieuwe waarden creëren die klanten helpen om de uitdagingen in hun werk- en operationele processen te verbeteren. Door de toenemende expertise van Konica Minolta in digitale technologieën, is het bedrijf getransformeerd tot One Konica Minolta, een digitale organisatie die problemen oplost in het IoT-tijdperk. Konica Minolta is ook actief in open innovatie dankzij verschillende samenwerkingen met academici, industrieën en ondernemingen.

Het hoofdkwartier van de Kinoca Minolta Group is in Tokio gevestigd. Wereldwijd stelt Konica Minolta 43.000 werknemers in 50 landen tewerk. De producten en diensten van het bedrijf worden aangeboden in 150 landen.

Contacteer ons