OLED+ 903 wint AV Forums blinde test ‘beste OLED-set’

Voor de tweede keer dit jaar hebben communityleden van de website AV Forums de Philips TV OLED+ 903 tot winnaar verkozen in de categorie ‘beste OLED-set’. AV Forums is een online community waar consumentenelektronica worden besproken en dient als een bron van nieuws, recensies en artikelen over home entertainment, technologie, films, tv-shows, muziek, gaming en meer. Tijdens de test werden OLED-sets van vier producenten (Philips TV, Sony, Panasonic en LG) blind getest om merkvoorkeur uit te sluiten. Voor de resultaten, zie deze link.

In fase 1 van de blinde test werden er elf video’s getoond met uiteenlopende beelden. Elke video werd twee keer getoond via media-PC, gestreamd via Netflix of in 4K Blu-ray via een Xbox One X. Deze overwinning in Londen, waar de OLED+ 903 bovenaan eindigde, was niet het enige succes van Philips TV dit jaar. Eerder werd de OLED+ 903 ook al in oktober uitgeroepen als winnaar in een vergelijkbare test van de belangrijke Duitse AV-titel Video Magazine in München.

Tijdens beide tests werden de tv’s onderworpen aan een directe vergelijking tussen de beeldverwerkingstechnologie van vier van de grootste tv-producenten. De vier 65”-sets die ditmaal werden beoordeeld, waren de OLED+ 903 van Philips TV, de Sony AF9, de Panasonic FZW804 en de LG C8. Ze werden onherkenbaar gemaakt, zodat 37 communityleden van AV Forums en 35 communityleden van Video Magazine niet wisten op welk model ze stemden.

Om het speelveld nog meer gelijk te maken, werden alle sets door AV Forums in Londen onafhankelijk op dezelfde standaard gekalibreerd. Hierdoor werden de processoropties beperkt en konden de communityleden alleen afgaan op de verschillen in de onderliggende technologie.

De Philips OLED+ 903 won met meer dan 32% van de stemmen. Sony werd tweede met 24% van de stemmen en Panasonic en LG deelden de derde plek met elk 13% van de stemmen.

Daarna werden de sets in ‘vivid’- of ‘dynamic’-modus geplaatst. Deze modus wordt door de producenten zelf gebruikt om de allerbeste performance te tonen aan de kijker. Zo kan er dus ook een goede vergelijking gemaakt worden tussen de diverse PQ-technologieën van de vier producenten.

De communityleden bekeken dezelfde elf video’s op dezelfde manier als tijdens de eerste fase. De resultaten in Vivid-modus waren nog significanter: met 56% van de stemmen won de Philips OLED+ 903, gevolgd door Sony met 17% van de stemmen.

Danny Tack, Directeur Product & Strategie van Philips TV, zei het volgende over de uitslag: “Dit is onze derde blinde test in twee landen, uitgevoerd door experts binnen het vakgebied die actief zijn op verschillende forums. De OLED van Philips TV won elke test met zeer consistente scores. Niet alleen in de Vivid-modus, waar je de kwaliteit van de P5-processor en onze nieuwe Perfect Natural Reality-functie echt in actie kunt zien, maar ook met de onafhankelijke kalibratie. Op een betere uitkomst hadden we niet kunnen hopen.”

Naast de nieuwe tweedegeneratie P5 Perfect Picture-engine en de nieuwe Perfect Natural Reality-functie is de OLED+ 903 de eerste tv van Philips met een speciaal ontworpen geluidssysteem van de legendarische audiofabrikant Bowers & Wilkins.

De OLED+ 903 is nu beschikbaar in 55”- en 65”-formaat voor respectievelijk €2.500en €3.500.

 

Over TP Vision:

TP Vision is een belangrijke tv-speler in de wereld van visuele digitale entertainment. TP Vision richt zich op het ontwikkelen, produceren en marketen van Philips-tv’s in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en een aantal landen in Azië en Oceanië. We combineren onze ontwerpexpertise en de innovatieve aanpak van Philips met de operationele uitmuntendheid, flexibiliteit en snelheid van TPV-technologie. Dankzij deze combinatie brengen we hoogwaardige tv-sets op de markt: slim en gebruiksvriendelijk met een geavanceerde stijl. We ontwikkelen producten die de tv-ervaring van onze klanten altijd verhogen. Met de tv’s van Philips is TP Vision een wereldwijde leider op de gastvrijheidsmarkt. TP Vision is de enige licentiehouder van het merk Philips TV voor de bovengenoemde landen. The TV Company wordt 100% beheerd door TPV, de grootste producent ter wereld van monitors en LCD-tv’s die Philips-tv’s verkoopt en market in China. De TPV Groep is in staat geweest haar groei door de jaren heen te realiseren via het goed benutten van haar schaaleconomieën en de kerntaken voor R&D, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers op verschillende locaties verspreid over de hele wereld.

Volg ons ook op Twitter: @TPVision

Bezoek onderstaande link voor extra materialen, foto’s, video’s of beeldmateriaal:

Afbeeldingen met hoge resolutie: http://www.tpvision.com/image-library/

Meer informatie op Philips TV: Philips.com/tv

Steven Van de Broek PR Consultant at Weber Shandwick
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels