PB: Philips TV en Bowers & Wilkins introduceren de OLED+ 903

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Philips TV en de Britse audio expert Bowers & Wilkins is onthuld met de lancering van de Philips OLED+ 903. Het is de eerste televisie die profiteert van de expertise van beide bedrijven.

De OLED+ 903 creëert een nieuwe standaard voor de beeld- en geluidskwaliteit van tv’s en biedt een betere kijkervaring dan eerdere of huidige tv's. Dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan: de TV wist al de prestigieuze EISA-award voor Best Home Theatre TV 2018 in de wacht te slepen.

De OLED+ 903 is vanaf oktober verkrijgbaar in een 55"- en een 65"-uitvoering, en beschikt over de volgende kenmerken:

 • Compleet vernieuwd en verbeterd geluidssysteem – 'Sound by Bowers & Wilkins'
 • De 2018 OLED-technologie zorgt voor 10% extra lichtopbrengst tot 1000 Nit
 • Tweede generatie P5 Perfect Picture Processing Engine
 • De nieuwe functie Perfect Natural Reality zorgt voor HDR-prestaties bij SDR-content
 • HDR10+ zorgt bij ieder beeld voor een optimaal contrast
 • Android TV™ wordt aangedreven door een quad core-processor
 • 'Ingebouwde Google Assistent' beschikbaar na de update tot Android O
 • 'Compatibel met Amazon Alexa' na de update tot Android O
 • Driezijdig Ambilight sluit naadloos aan op het randloze OLED-scherm.
 • Beloond met de EISA-award Home Theatre TV 2018
 • Beloond met de IF Product Design Award 2018

Uitzonderlijke beelden

De nieuwe tv beschikt over de voordelen van de nieuwste OLED-technologie in combinatie met de 2e generatie van de Philips P5 Perfect Processing Engine en het unieke driezijdige Ambilight-systeem.

De nieuwe OLED-technologie bestaat uit het nieuwste OLED-paneel van 2018 en biedt 10% meer lichtopbrengst (tot wel 1000 nit) in vergelijking tot 2017-modellen.

De hoge lichtopbrengst en de traditionele zwartweergave van OLED zorgen voor een uitzonderlijk contrast. Ze zijn van essentieel belang om HDR-beelden goed weer te geven. TP Vision is de derde fabrikant die HDR10+ ondersteunt en de OLED+ 903 is een van de eerste tv's van Philips met HDR+.

In de nabije toekomst zullen de meeste beelden nog bekeken worden in SDR in plaats van HDR. Daarom heeft Philips een nieuwe exclusieve technologie ontwikkeld: Perfect Natural Reality.

De tweede generatie P5-chip beschikt over de nieuwe Perfect Natural Reality contrastversterkende technologie die gebruik maakt van een nieuw geavanceerd en intelligent contrast-algoritme in combinatie met de bestaande systemen van P5.

Perfect Natural Reality berekent voortdurend hoe de beeldkwaliteit, helderheid, scherpte en het contrast verbeterd kunnen worden om SDR-beelden weer te geven als HDR-beelden. Hierdoor kan het systeem details weergeven die normaal verloren zouden gaan, en creëert het realistischere beelden met meer diepte.

Uitzonderlijk geluid

De OLED+ 903 bouwt voort op het bestaande uitmuntende geluidssysteem van de OLED 803. De expertise en gepatenteerde technologie van Bowers & Wilkins tilt het tv-geluid echter naar een compleet nieuw niveau.

Het geluidssysteem bestaat volledig uit speakers van Bowers & Wilkins, die bevestigd zijn in speciale grotere en hardere behuizingen. De behuizing van de achterste bass-speaker bestaat uit een grotere driver-unit voor lage frequenties met twee grotere passieve speakers. Die zijn bevestigd in een grotere behuizing, met meer intern volume en extra ribben voor meer stevigheid.

De twee tweeters/mid-range speakers zijn nu naar voren gericht in plaats van naar beneden.  Ook zijn de speakers in een stevigere behuizing geplaatst. De zachte dome tweeter en mid-range papieren conussen van de OLED 803 zijn vervangen door een verzonken 19mm tweeter van titanium en een mid-range speaker van glasvezel. Beide zijn afgesloten van elkaar bevestigd in de speakerbehuizing.

Bower & Wilkins heeft ook geholpen om de DSP-functie van de OLED+ 903 te optimaliseren. De versterker en het totale uitgangsvermogen zijn nog steeds 50 watt.

Het resultaat is een tv die voldoet aan het 'echte geluid' van Bowers & Wilkins. De vervorming van het geluid is verminderd, terwijl spraak en de verspreiding van het geluid aanzienlijk zijn verbeterd.

De hoeveelheid bass is toegenomen, maar klinkt wel helder en precies, waardoor films meer indruk maken, maar ook achtergrondmuziek prachtig klinkt.

Europees design

De OLED+ 903 beschikt over het beste van Europees design met een superdunne rand en twee smalle, horizontale metalen pootjes. Het linkerpootje bevat het Philips-logo en rechts is het logo van Bowers & Wilkins te vinden. 

De voorwaarts gerichte speakers zijn verwerkt in de geïntegreerde soundbar met een hoogwaardig donkergrijs, akoestisch transparant doek, dat speciaal is ontwikkeld door het toonaangevende Deense textielbedrijf Kvadrat.

Daarnaast zorgt het dunne paneel samen met de de ultraslanke metalen behuizing voor een bijna naadloze verbinding met de driezijdige Ambilight-technologie waardoor, in combinatie met de uitzonderlijk levendige kleuren en het hoge contrast van het scherm, een intense kijkervaring wordt gecreëerd.

De OLED+ 903 beschikt over het Android TV TM besturingssysteem, 16 GB intern geheugen (uitbreidbaar) en draait op een supersnelle quad core-processor. De tv draait momenteel op Android N, maar wordt in de nabije toekomst geüpgraded naar Android O en krijgt daarbij een nieuwe gebruikersinterface en ingebouwde Google Assistent. Hiermee kunnen gebruikers hun smart home-apparaten bedienen via de microfoon van de afstandsbediening van de tv. Met de nieuwe functie voor Amazon Alexa kunnen gebruikers met apparaten die Alexa ondersteunen de Android tv's van Philips bedienen.

###

Over TP Vision

TP Vision is een vooruitstrevend consumenten elektronicabedrijf in de wereld van audiovisueel digitaal entertainment. TP Vision richt zich op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van Philips tv's (Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraquay en geselecteerde landen in Zuidoost-Azië) en audio sets (overal ter wereld).  We doen dit door onze expertise op het gebied van ontwerp en het erfgoed van innovatieve Philips tv's te combineren met de operationele uitmuntendheid, flexibiliteit en snelheid van TPV-technologie. Dankzij deze gecombineerde krachten brengen we hoogwaardige tv's op de markt: slimme technologie die eenvoudig in gebruik is met een geavanceerd ontwerp. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een uitstekende tv- en audio-ervaring bieden. TP Vision is met Philips TV wereldmarktleider in de hotel- en horecasector. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van Philips TV in bovenstaande landen en op wereldniveau van de Philips audioproducten. TP Vision heeft bijna 2.000 mensen in dienst op verschillende locaties in de wereld en is 100% eigendom van TPV, een van de toonaangevende fabrikanten van monitors en lcd-tv's, die tv's met de merknaam Philips op de markt brengt in China. TPV is de laatste jaren gegroeid door gebruik te maken van schaalvoordelen en kerncompetenties in onderzoek & ontwikkeling, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit.

Zie de links hieronder voor extra materiaal, foto's, video's en beelden:

Afbeeldingen in hoge resolutie: http://www.tpvision.com/image-library/

Meer informatie over Philips TV: Philips.com/tv

Meer informatie over Philips OLED-tv's: Philips.com/oled

Volg ons op Twitter: @TPVision

De inhoud van de persberichten is correct op het moment van publicatie, maar kan onderhevig aan veranderingen zijn zonder voorafgaande kennisgeving. Alle handelsmerken die genoemd zijn in dit persbericht zijn eigendom van hun respectieve eigenaren

Contacteer ons
Kelly Voordeckers Marketing Manager Belux at TP Vision
Steven Van de Broek PR Consultant at Weber Shandwick
Kelly Voordeckers Marketing Manager Belux at TP Vision
Steven Van de Broek PR Consultant at Weber Shandwick
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels