PB: Philips TV introduceert de nieuwe Philips OLED 803

Philips bevestigt zijn positie als erkend leider op het gebied van OLED-tv's met de introductie van de nieuwe OLED 803.

De tv is vanaf augustus verkrijgbaar in een 55"- en 65"-uitvoering en beschikt over de volgende kenmerken:

  • De 2018 OLED-technologie zorgt voor 10% extra lichtopbrengst tot 1000 Nit
  • Tweede generatie P5 Perfect Picture Processing Engine
  • De nieuwe Perfect Natural Reality functie zorgt voor HDR-prestaties bij SDR-content
  • HDR10+ zorgt bij ieder beeld voor een optimaal contrast
  • Driezijdig Ambilight sluit naadloos aan op het randloze OLED-scherm
  • Android TV™ wordt aangedreven door een quad core-processor
  • 'Ingebouwde Google Assistent' beschikbaar na de update tot Android O
  • 'Compatibel met Amazon Alexa' na de update tot Android O
  • Beloond met de EISA-award Best Buy OLED 2018

De nieuwe Philips OLED 803 volgt het succes op van de Philips 9002 OLED-tv die in Europa meer dan 53 awards won voor de uitmuntende PQ-prestaties. Met de OLED 803 is het Philips gelukt om zowel de beeld- als geluidskwaliteit aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. Die prestatie werd al erkend met de prestigieuze EISA-award voor Best Buy OLED TV 2018.

De nieuwe tv beschikt over de nieuwste OLED-technologie in combinatie met de tweede generatie van de Philips P5 Perfect Processing Engine en het unieke driezijdige Ambilight-systeem. Hiermee creëert Philips een vlaggenschip dat een nieuwe standaard biedt voor beeldkwaliteit.

De nieuwe OLED-technologie bestaat uit het nieuwste OLED-paneel van 2018, waarbij de subpixels een nieuwe en verbeterde vorm hebben gekregen. De antireflecterende coating zorgt ervoor dat de OLED 803 een betere zwartweergave biedt en 10% meer lichtopbrengst heeft (tot wel 1000 nit) in vergelijking met modellen van 2017.

De hoge lichtopbrengst en de kenmerkende zwartweergave van OLED zorgen voor een uitzonderlijk contrast. Ze zijn van essentieel belang om HDR-beelden goed weer te geven.

TP Vision is de derde fabrikant die HDR10+ ondersteunt en de OLED 803 is een van de eerste tv's van Philips met HDR+. Dankzij High Dynamic Range (HDR10 of HLG) geeft de tv donkerdere zwarttinten en fellere wittinten in een hoger contrast weer. De tv kan uitpakken met een beter helderheidsniveau en een uitgebreider kleurenpalet. De nieuwe HDR10+ versie is compatibel met HDR10, maar voegt dynamische metadata toe zodat het contrast en de kleuren steeds voor ieder beeld worden geoptimaliseerd. HDR10+ geeft de originele beelden daardoor betrouwbaarder weer, zodat er geen details verloren gaan in beelden met schaduw en highlights.  

In de nabije toekomst zullen de meeste beelden nog bekeken worden in SDR in plaats van HDR. Dit is dan ook de reden dat Philips een nieuwe exclusieve technologie heeft ontwikkeld: Perfect Natural Reality. De tweede generatie P5-chip beschikt over de nieuwe Perfect Natural Reality contrastversterkende technologie die gebruik maakt van een nieuw geavanceerd en intelligent contrast-algoritme in combinatie met de bestaande systemen van P5.

Perfect Natural Reality berekent voortdurend hoe de beeldkwaliteit, helderheid, scherpte en contrast verbeterd kunnen worden om SDR-beelden weer te geven als HDR-beelden. Hierdoor kan het systeem details weergeven die normaal verloren zouden gaan en creëert het realistischere beelden met meer diepte.

De geluidskwaliteit is ook aanzienlijk verbeterd, om perfect aan te sluiten op de nieuwe beeldprestaties. De drie lange woofers aan de achterkant zijn groter en worden ondersteund door twee passieve speakers: het resultaat is een diepe, krachtige maar nauwkeurige bass.

De naar beneden gerichte speaker en de speakers voor hoge en middentonen zijn vervangen door een grotere, speciale middentoon-speaker met een aparte zachte dometweeter voor beter stereogeluid, meer details en precisie, en minder vervorming.

De tv beschikt over het Android TV TM besturingssysteem, 16 GB intern geheugen (uitbreidbaar) en draait op een supersnelle quad core-processor. De tv draait momenteel op Android N, maar wordt in de nabije toekomst geüpgraded naar Android O en krijgt daarbij een nieuwe gebruikersinterface en ingebouwde Google Assistent. Hiermee kunnen gebruikers hun smart home-apparaten bedienen via de microfoon van de afstandsbediening van de tv. Met de nieuwe functie voor Amazon Alexa kunnen gebruikers met apparaten die Alexa ondersteunen de Android tv's van Philips bedienen.

De 803 heeft een nieuw minimalistisch design, met een superdunne rand die is afgewerkt in geborsteld metallic. De tv heeft twee smalle, horizontale metalen pootjes.

Daarnaast zorgt de ultraslanke behuizing voor een bijna naadloze verbinding met de driezijdige Ambilight-technologie waardoor, in combinatie met de uitzonderlijk levendige kleuren en het hoge contrast van het scherm, een intense kijkervaring wordt gecreëerd.

###

Over TP Vision

TP Vision is een vooruitstrevend consumenten elektronicabedrijf in de wereld van audiovisueel digitaal entertainment. TP Vision richt zich op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van Philips tv's (Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraquay en geselecteerde landen in Zuidoost-Azië) en audio sets (overal ter wereld).  We doen dit door onze expertise op het gebied van ontwerp en het erfgoed van innovatieve Philips tv's te combineren met de operationele uitmuntendheid, flexibiliteit en snelheid van TPV-technologie. Dankzij deze gecombineerde krachten brengen we hoogwaardige tv's op de markt: slimme technologie die eenvoudig in gebruik is met een geavanceerd ontwerp. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een uitstekende tv- en audio-ervaring bieden. TP Vision is met Philips TV wereldmarktleider in de hotel- en horecasector. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van Philips TV in bovenstaande landen en op wereldniveau van de Philips audioproducten. TP Vision heeft bijna 2.000 mensen in dienst op verschillende locaties in de wereld en is 100% eigendom van TPV, een van de toonaangevende fabrikanten van monitors en lcd-tv's, die tv's met de merknaam Philips op de markt brengt in China. TPV is de laatste jaren gegroeid door gebruik te maken van schaalvoordelen en kerncompetenties in onderzoek & ontwikkeling, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit.

Zie de links hieronder voor extra materiaal, foto's, video's en beelden:

Afbeeldingen in hoge resolutie: http://www.tpvision.com/image-library/

Meer informatie over Philips TV: Philips.com/tv

Meer informatie over Philips OLED-tv's: Philips.com/oled

Volg ons op Twitter: @TPVision

De inhoud van de persberichten is correct op het moment van publicatie, maar kan onderhevig aan veranderingen zijn zonder voorafgaande kennisgeving. Alle handelsmerken die genoemd zijn in dit persbericht zijn eigendom van hun respectieve eigenaren

Contacteer ons
Kelly Voordeckers Marketing Manager Belux at TP Vision
Steven Van de Broek PR Consultant at Weber Shandwick
Kelly Voordeckers Marketing Manager Belux at TP Vision
Steven Van de Broek PR Consultant at Weber Shandwick
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels