Persuitnodiging: Youth Ag-Summit 12 oktober, Brussel

"Feeding a hungry planet"

Vrijdag 6 oktober 2017 —

 

Beste journalist,

Namens Bayer, nodigen wij u graag uit voor de projectpitch van de tweejaarlijkse Youth Agricultural Summit op 12 oktober 2017 in Brussel die dit jaar het thema “Feeding a hungry planet” aankaart. Deze summit wordt georganiseerd met Groene Kring en Fédération des Jeunes Agriculteurs en heeft als doel een einde te maken aan hongersnood, voedselzekerheid te garanderen en duurzame landbouw te promoten. 100 jonge afgevaardigen van 49 landen zullen vijf dagen lang in groep samenwerken om met innovatieve, duurzame en concrete oplossingen voor de dag te komen voor de uitdaging van voedselvoorziening in de toekomst met de hulp van experten uit de agrarische sector.

Op 12 oktober zullen de jongeren hun projecten pitchen. Bayer zal de drie sterkste ideeën selecteren en de projecten steunen. De ideeën van deze jonge landbouwenthousiasten zullen dus wereldwijd innovatie aanwakkeren binnen de sector en in hun thuisland in praktijd omgezet kunnen worden.

U krijgt als journalist de kans om de projectpresentaties van de afgevaardigden bij te wonen en hen te interviewen.

Voor meer informatie over de summit kan u www.youthagsummit.com bezoeken, waar u ook de gedelegeerden kan ontmoeten. Volg het laatste nieuws via @YouthAgSummit of https://www.facebook.com/YouthAgSummit/.

 

Praktische informatie

  • 13u00: Ontvangst pers en mogelijkheid tot interview delegatieleden en Bayer officials
  • 15u40: Presentatie van de “Thrive for Change Projects” van de Youth Ag-Summit
  • 17u30: Finale en afsluiting van de summit

 

Adres

Hotel Bloom

250 Rue Royale,

1210 Brussels

Belgium

 

Over de Youth Ag-Summit

De Youth Ag-Summit is een globale conferentie voor jongeren met als doel de volgende generatie opinieleiders in de landbouw met elkaar in contact te brengen en te inspireren. De Summit is de ontmoetingsplaats waar 100 jonge opinieleiders van 18 tot 25 van overal ter wereld hun visie te delen en een open dialoog aangaan over een van ‘s werelds grootste uitdagingen: hoe lossen we de voedselproblematiek op? De Youth Ag-Summit maakt deel uit van het Agricultural Education Program van Bayer CropScience en moet de aandacht vestigen op voeding en landbouw overal ter wereld.

Voor meer informatie over de Summit: www.youthagsummit.com.

Voor meer informatie over het Agricultural Education Program: www.ag-education.bayer.com

 

Over Groene Kring

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector met zo’n 3.500 leden. Groene Kringleden kunnen er terecht voor ontmoetingen en informatieuitwisseling tussen jonge landbouwers. GK organiseert opleidingen rond ondernemerschap en faciliteert de overdracht van familiale landbouwbedrijven. Daarenboven behartigt GK de belangen van jonge landbouwers op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Tot slot tracht GK ook de beeldvorming van de landbouwsector te positiveren. Voor meer informatie, bezoek www.groenekring.be

 

Over Fédération des Jeunes Agriculteurs

Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA) iseen landbouworganisatie die alle jonge landbouwers in het Waals Gewest vertegenwoordigt. FJA vertokt de stem van 2.800 leden en behartigt hun belangen op het nationale en Europese niveau. De organisatie organiseert ook trainingen en is erkend als professionele opleidingscentrum voor alle actoren en professionals werkzaam in de landbouwsector. Voor meer informatie, bezoek www.fja.be

 

Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer wil met zijn producten en diensten de mens tot nut zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde via innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2016 telde Bayer ongeveer 115.200 medewerkers en bedroeg de omzet 46,8 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,6 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,7 miljard euro. Deze cijfers bevatten die van de hoogwaardige polymeren-business, die op 6 oktober 2015 als zelfstandige onderneming onder de naam Covestro op de beurs gebracht werd. Voor meer informatie, zie www.bayer.com .

 

Informatie voor de redactie:

Beeldmateriaal van printkwaliteit kan worden gedownload van internet op www.news.bayer.com .

TV en multimedia redacteurs kunnen kosteloos beeldmateriaal over Bayer downloaden of aanvragen via www.tv-footage.bayer.com.

 

Perscontact :

Lauren Heeffer

lheeffer@webershandwick.com

+32 494 87 38 12

 

Contact:

Joris Poppe

+32 471 48 14 03

Joris.Poppe@bayer.com

 

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat mogelijk toekomstgerichte verklaringen gebaseerd op huidige veronderstellingen en voorspellingen van de directie van de groep Bayer of een subgroep. Door uiteenlopende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de toekomstige werkelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of de prestaties van het bedrijf in de toekomst aanzienlijk verschillen van de schattingen die hier worden gemaakt. Genoemde factoren omvatten deze die besproken worden in de publieke verslagen van Bayer, die na te lezen zijn op de website van Bayer: www.bayer.com. Het bedrijf aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de bijwerking van deze toekomstgerichte verklaringen of aanpassingen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Logo Youth Ag Summit
Poster Youth Ag Summit
Poster Youth Ag Summit
Poster Youth Ag Summit
Poster Youth Ag Summit

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels