Philips 9002 blind verkozen tot winnaar AV Forum lezers test Lezers van grootste home entertainment community beoordelen 'blind’ vier OLED-tv's

Maandag 27 november 2017 — De Philips 9002 tv is als winnaar uit de bus gekomen bij een test georganiseerd door AVForums.com, de grootste en actiefste community van Europa op het gebied van home entertainment, technologie en audiovisuele producten. Vakkundige lezers van deze community kwamen in het London Film Museum bijeen om de kwaliteit van 4 tv's met hetzelfde OLED-paneel 'blind' te jureren. Hiermee werd voor het eerst de beeldverwerkingstechnologie van vier fabrikanten direct met elkaar vergeleken.

Tijdens de blinde test werden vier 55”-tv's vergeleken: de Philips 9002, de Panasonic Z952, de Sony A1 en de LG C7. Deze tv’s werden allereerst onherkenbaar gemaakt zodat de 28 leden van het forum  ze blind konden beoordelen. Daarna werden alle tv's gekalibreerd door het redactieteam van AV Forums. Zes video's werden twee keer afgespeeld vanaf een PC en gestreamd via Netflix vanaf een X-box S. De Philips 9002 won dit onderdeel met 33% van de stemmen waarna LG volgde met 22%. De optie 'geen voorkeur' kreeg 21% van de stemmen.

Verwerkingscapaciteit

Vervolgens werd de volledige verwerkingscapaciteit van iedere tv vergeleken. Hiervoor werd het beeld in de Vivid-modus gezet. De kijkers kregen weer twee keer dezelfde zes video's te zien vanaf een PC, de video’s werden ook gestreamd via Netflix. Daarna werden drie HDR-video's twee keer via een 4K Blu-ray-speler afgespeeld. De uitkomsten van deze test lieten zien dat 68% van het vakkundige testpanel op de Philips 9002 stemde. 14% van de stemmen gingen naar Panasonic die hiermee op de tweede plaats eindigde. De testers kregen aan het einde van de wedstrijd de mogelijkheid hun stem aan te passen doordat dezelfde video's nogmaals aan hen werden getoond in de filmmodus. De tv’s waren nog steeds onherkenbaar. Geen van de testers paste zijn eerdere bevindingen aan.

“We hebben er met behulp van het team van AV Forums alles aan gedaan om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. We waren enigszins verbaasd over de testresultaten van de kalibratie. Alle fabrikanten gebruiken de Vivid-modus om het volledige vermogen van hun processors te tonen. De uitkomst van deze blinde test wijst uit waar we op hoopten, namelijk dat onze nieuwe P5-beeldprocessor zeer krachtig en geavanceerd is”, aldus Danny Tack, director bij Philips TV.

 

De test toonde aan dat niet alle OLED-tv's hetzelfde zijn en dat een hogere prijs niet automatisch betekent dat een tv betere prestaties levert. De Philips P5 Perfect Picture Engine is 50% krachtiger dan zijn voorganger. Deze processor beschikt over de kracht van 5 processors en is daardoor in staat om de hoeveelheid data te verwerken die nodig is voor Ultra HD en 4K-beelden. De P5-processor analyseert, deconstrueert en stuurt de vijf variabelen aan die de beeldkwaliteit bepalen, namelijk: bron perfectie, scherpte, kleur, contrast en beweging.

De Philips 55POS9002 is reeds te koop met een adviesprijs van €1.999 en t.e.m. 31 december 2017 een cashback van € 200.

Over TP Vision:

TP Vision is de exclusieve licentiehouder van het Philips TV merk en een toegewijd TV speler in de wereld van visual digital entertainment. TP Vision houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen, produceren en promoten van TV’s van het Philips merk Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en geselecteerde landen in Pacifisch Azië. Dit doen we door onze ervaring in design en het innovatieve erfgoed van Philips TV te combineren met operationele excellentie, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Met deze krachten gebundeld brengen wij hoge kwaliteits TV toestellen op de mark: slim en gemakkelijk te gebruiken, en met verfijnde styling. Wij geloven in het maken van producten die consumenten een superieure TV ervaring geven. Met Philips TVs is TP Vision een wereldwijde marktleider op het gebied van hospitality. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van het Philips TV merk voor de bovengenoemde landen. De TV Company is voor 100% in het bezit van TPV, en ’s werelds grootste monitor en LCD TV producent, en die TV’s van het Philips merk verkoopt en promoot in China. De TPV Group kon door de jaren heen groeien door hun grootste en belangrijkste competenties in O&O, productie, logistieke efficientie en kwaliteit. TP Vision heeft zo’n 2000 mensen in dienst over verschillende locaties wereldwijd.

Over AV Forums

AV Forums werd in 2000 opgericht en is met ruim 3,6 miljoen unieke gebruikers per maand het de grootste en actiefste community van Europa op het gebied van home entertainment, technologie en audiovisuele producten. Het is de plek waar consumenten op zoek gaan naar informatie als ze home entertainment-producten willen aanschaffen.

Valérie Tulkens Weber Shandwick Brussels
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels