Philips TV komt dit jaar met nóg meer Smart TV-opties

Donderdag 25 januari 2018 —

  • Google Assistant beschikbaar op alle Europese Philips Android tv-modellen
  • Afstandsbediening met ingebouwde microfoon meegeleverd bij alle Philips Android tv’s
  • Philips lanceert nieuw ontwikkelde Saphi Smart UI op instapmodel Smart tv’s
Philips breidt zijn aanbod Smart tv’s in 2018 verder uit met de toevoeging van Google Assistent aan de Android tv-toestellen en de introductie van de, door Philips ontwikkelde, Saphi Smart tv-gebruikersinterface voor de Smart tv-toestellen in het lagere segment.

Van tijd tot tijd schreeuwen naar je tv-toestel als het niet direct doet wat je wilt, klinkt vast herkenbaar.  Deze interactie met de tv wordt wellicht een beetje intelligenter door de introductie van de Google Assistent voor alle nieuwe Philips Android-tv's.

Persoonlijke assistent

Met de Google Assistent kun je écht communiceren met Google. Je kunt hem allerlei vragen stellen, zoals het zoeken en afspelen van muziek, video’s of content van populaire platforms zoals YouTubeTM & Netflix*. Ook helpt Google Assistant je bij het plannen van je dag door je het laatste nieuws, verkeersinformatie of de weersverwachting door te geven. De Assistant toont de geplande dagelijkse afspraken en geeft je een seintje zodat je geen enkele meeting hoeft te missen. Daarnaast zoekt deze assistent foto’s op vanuit Google Photos.

Communicatie met andere smart apparaten

Google Assistent zorgt er ook voor dat je via de tv kan communiceren met andere smart home apparaten, zoals een groot aantal op het netwerk aangesloten luidsprekersystemen, Nest Home Automation en Philips Lighting's Hue-producten. Deze zijn allemaal eenvoudig te herkennen aan de badge ‘werkt met Google Assistant’).

Ready, Set and Go ….

De Google Assistent op een Philips 2018 Android tv bedienen is gemakkelijk. Je hoeft er alleen een speciale knop op de afstandsbediening voor in te drukken. Een blauw LED-lampje toont dat de microfoon geactiveerd is en het systeem actief.

Alle Philips 2018 Android-tv’s worden voortaan met de Google Assistent op de markt gebracht. Dit is mogelijk dankzij snelle processors die eenvoudig in staat zijn om de gevraagde content via Google Assistant op te roepen met behulp van de afstandsbediening met ingebouwde microfoon.

Via een software-update wordt de Assistent functie ingeladen. De assistent spreekt vooralsnog geen Nederlands en communiceert de eerste helft van 2018 in het Engels. Later dit jaar komt er een Franse, Duitse, Italiaanse en Nederlandse versie beschikbaar. Andere Europese talen volgen zodra Google hiervoor specifieke taalondersteuning biedt.

Philips is van plan om de Google Assistant-upgrade eveneens uit te rollen naar Android tv-modellen uit 2017 – zodra deze service actief is, wordt duidelijk om welke modellen het exact gaat.

Saphi Smart TV

Philips ontwikkelde zelf de Saphi Smart tv-gebruikersinterface waardoor Smart tv’s in het lagere segment in 2018 nog sneller en gebruiksvriendelijker worden.  

De reactiesnelheid van Saphi is belangrijk voor de ‘Smart-beleving’ van de consument die tegenwoordig verwacht dat een service snel reageert. Het is belangrijk dat de Smart-functionaliteit goed presteert en dezelfde uitmuntende beeldkwaliteit levert als andere apparaten.

Als gebruiker krijg je via Saphi op een eenvoudige manier toegang tot de bestaande Smart tv-apps die samengevoegd zijn met alle belangrijke tv-functies. Andere populaire applicaties zoals YouTube, Netflix of Amazon Prime Video zijn met Saphi gemakkelijk te raadplegen. Dankzij Miracast kun je ook snel en eenvoudig foto’s van je tablet of telefoon op het beeldscherm van je tv bekijken.

Saphi wordt geïntroduceerd op alle Philips 2018 Smart tv’s met Linux als besturingssysteem evenals op de Full HD-sets in de 5000-serie tot en met de 6000-series met UHD, HDR en 3-zijdig Ambilight.

TP Vision is licentiehouder van de ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van Philips-tv's in Europa - en andere markten - en heeft een pioniersrol vervuld bij veel belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Smart tv. Met het merk Philips TV streeft het bedrijf naar innovatie, zo onderzoekt TP Vision op basis van haar expertise hoe het de prestaties van bepaalde technologieën significant kan verbeteren en hoe innovaties echt nuttig kunnen zijn voor de consument.

Philips TV was één van de voorlopers op het gebied van de Smart tv-functionaliteit en de introductie van het Android tv-besturingssysteem. Dit systeem biedt de consument eenvoudig toegang tot een groot aantal films, tv-programma's en games via Google PlayTM, YouTube en allerlei andere populaire apps.

Het Android tv-besturingssysteem maakt het mogelijk om de kijker een persoonlijk en op maat gemaakt aanbod aan films en tv-programma’s aan te bieden. De geïntegreerde ChromecastTM -functie zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier films, tv-programma’s en foto’s vanaf een AndroidTM - of iOS-apparaat naar je televisietoestel streamt.

* Toegang vereist tot een Netflix-account.

 

Over TP Vision:

TP Vision is een toegewijde speler in de wereld van visuele digitale entertainment. TP Vision richt zich op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van Philips tv's in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraquay en een aantal geselecteerde landen in Zuidoost-Azië. We doen dit door onze expertise op het gebied van ontwerp en het erfgoed van innovatieve Philips tv's te combineren met de operationele uitmuntendheid, flexibiliteit en snelheid van TPV-technologie. Dankzij deze gebundelde krachten brengen we hoogwaardige tv's op de markt: slimme en eenvoudig te gebruiken technologie in combinatie met een geavanceerd ontwerp. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een uitmuntende tv-ervaring bieden. TP Vision is met de Philips tv's wereldmarktleider in de hotel- en horecasector. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van Philips tv's in bovenstaande landen en 100% eigendom van TPV, één van de toonaangevende fabrikanten van monitors en LCD-tv's, die tv's met de merknaam Philips verkoopt en op de markt brengt in China. TPV Group is de laatste jaren gegroeid door gebruik te maken van schaalvoordelen en kerncompetenties in onderzoek & ontwikkeling, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit. TP Vision heeft bijna 2.000 mensen in dienst op verschillende locaties in de wereld.

Valérie Tulkens Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels