Philips TV onthult nieuwe Smart TV innovaties tijdens IFA 2017

Nieuwe AmbiSmart mobiele app biedt leuke interactieve gebruiksmogelijkheden met Ambilight

Donderdag 31 augustus 2017 — Philips TV onthulde tijdens de consumer electronics beurs IFA 2017 in Berlijn de allernieuwste Smart TV innovaties die de tv beleving voor de kijkers nog verder verrijken. Zo introduceerde Philips TV Google Assistant™, een ingebouwde functionaliteit in de Philips Android TV’s. Daarnaast biedt ook de nieuwe AmbiSmart mobiele app leuke interactieve gebruiksmogelijkheden met Ambilight op deze nieuwste tv toestellen. 

Highlights Smart TV innovaties

  • Philips Android TV’s klaar voor toekomst door ingebouwde functionaliteit Google Assistant
  • Technologie KI aangestuurde assistant vergroot gebruikersbeleving voor Philips Android TV kijker
  • Leuke en eenvoudige Ambilight-interactie met nieuwe AmbiSmart app voor smartphones
  • Eenvoudig navigatie tv functies met toegevoegde virtuele afstandsbediening AmbiSmart app

Ingebouwde Google Assistant

Met de ingebouwde Google Assistant voor Philips Android TV’s kunnen gebruikers snel en eenvoudig content vinden, waaronder favoriete films en series van Netflix* of YouTube, weersvoorspellingen of het laatste nieuws. De Google Assistant stuurt zelfs andere smartapparaten zoals Philips Hue lampen aan.

Het werkt eenvoudig. Via de MIC toets op de afstandsbediening van de tv kan de gebruiker een vraag te stellen aan Google Assistant. De Assistent neemt het daarna over. Zo kan hij diverse foto’s laten zien, zelfs foto’s van je kat** of ‘Lang zal je leven’ voor je zingen.

De Google Assistant is beschikbaar op alle Philips Android TV’s van 2017 waarvan het besturingssysteem een software-update naar de Nougat versie heeft ondergaan – de verwachting is dat dit in de herfst van 2017 start. Philips Android TV’s die geen afstandsbediening met ingebouwde microfoon hebben, kunnen de Google Assistant via een mobiele Google app met de naam ‘Android TV afstandsbediening’ downloaden op hun mobiele telefoon.

De Google Assistant communiceert in het Engels. Later volgen*** andere Europese talen.

Nieuwe AmbiSmart app voor smartphones

De AmbiSmart app gaat op een leuke en eenvoudige manier de interactie met Ambilight aan. Gebruikers kunnen verschillende kleuren aan weerszijden van Ambilight toewijzen, schakelen tussen Video, Audio en Kleurenmodus en voor elke modus een verschillende instelling kiezen. Bijvoorbeeld een 3D instelling in Videomodus of het aanpassen van de helderheid en verzadiging van het Ambilight effect. Alle instellingen zijn voor te programmeren en op te slaan in een nieuw profiel.  

De app biedt ook een zogenoemde ‘virtuele afstandsbediening’ die het mogelijk maakt de verschillende tv functies via je smartphone te besturen.

Voor Android Smartphones is de AmbiSmart app al in september 2017 beschikbaar. De iOS versie volgt later. De AmbiSmart app is geschikt voor Ambilight TV’s vanaf 2017.

Ambilight

Philips unieke Ambilight systeem gebruikt LED verlichting aan de achterkant van het toestel om een gekleurde halo van licht te creëren op de achterwand. De kleuren passen zich voortdurend aan aan de content op het beeldscherm. Om de kijker een totale 3D  beleving mee te geven en de indruk te wekken van een veel groter beeld, worden de beelden voorbij de grenzen van het toestel uitgebreid.

Android TV

Android TV is een besturingssysteem van Google en biedt duizenden films, series en games van Google Play, YouTube en je favoriete apps. De persoonlijke aanbevelingen zorgen ervoor dat de kijker minder tijd kwijt is met  zoeken naar iets leuks. Met ingebouwde Chromecast kun je eenvoudig films, series en foto’s van je Android of IOS apparaat naar je tv streamen.

Met de nieuwste Smart TV innovaties bewijst TP Vision haar streven naar voortdurende innovatie voor het Philips TV merk. Het bedrijf nam al eerder het voortouw in veel sleutelontwikkelingen in de Smart TV arena. Zo introduceerde het al de Android TV OS.  Bij het implementeren van nieuwe technologieën kijkt TP Vision vanuit haar expertise naar innovaties die echt nuttig zijn voor de consument.

###

*Netflix abonnement vereist.

**kattenfoto’s en andere foto’s moeten opgeslagen zijn in Google Foto’s Cloudopslag. Je hoeft alleen “toon me foto’s van mijn kat” te zeggen.

*** precieze timing van uitrol en beschikbaarheid van beschikbare talen is afhankelijk van Google.

 

Over TP Vision

TP Vision is een toegewijde speler in de wereld van visuele digitale entertainment. TP Vision richt zich op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van Philips tv's in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraquay en een aantal geselecteerde landen in Zuidoost-Azië. We doen dit door onze expertise op het gebied van ontwerp en het erfgoed van innovatieve Philips tv's te combineren met de operationele uitmuntendheid, flexibiliteit en snelheid van TPV-technologie. Dankzij deze gebundelde krachten brengen we hoogwaardige tv's op de markt: slimme en eenvoudig te gebruiken technologie in combinatie met een geavanceerd ontwerp. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een uitmuntende tv-ervaring bieden. TP Vision is met de Philips tv's wereldmarktleider in de hotel- en horecasector. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van Philips tv's in bovenstaande landen. The TV Company, één van de toonaangevende fabrikanten van monitors en LCD-tv's, die tv's met de merknaam Philips verkoopt en op de markt brengt in China, is 100% eigendom van TPV. TPV Group is de laatste jaren gegroeid door gebruik te maken van schaalvoordelen en kerncompetenties in onderzoek & ontwikkeling, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit. TP Vision heeft bijna 2.000 mensen in dienst op verschillende locaties in de wereld.

Magali Dierckx Weber Shandwick Brussels
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels