Qinetiq kiest Avanade voor Microsoft dynamics ax implementatie in België

Dinsdag 29 november 2016 — MERELBEKE, België . Avanade, de toonaangevende leverancier van innovatieve digitale diensten, zakelijke oplossingen en op design gebaseerde oplossingen, laat weten dat QinetiQ besloot om met Avanade samen te werken voor de implementatie van de Microsoft Dynamics AX ERP-oplossing bij QinetiQ Space Belgium, de toonaangevende leverancier van ruimtevaartsystemen.

Tot voor kort gebruik maakte het bedrijf gebruik van een eigen ontwikkelde software voor de ondersteuning van haar bedrijfsprocessen. Avanade brengt momenteel samen met QinetiQ de diverse processen in kaart en mapt de bestaande oplossing tegen Dynamics AX. De oplevering van het volledige project wordt voorzien tegen het eind van kalenderjaar 2016.

“Onze bestaande software voldeed niet langer aan onze noden. Daarom stonden wij voor de uitdaging om een oplossing te vinden die de volledige levenscyclus van een project aankan en terwijl geschikt is voor onze Engineer to Order processen, inclusief ontwikkeling, aankoop, logistiek, productie en facturatie. Avanade bood een conference room pilot aan waar we tot onze tevredenheid konden vaststellen dat Microsoft Dynamics AX beantwoordde aan onze noden en manier van werken.”, zegt Erik Masure, managing director van QinetiQ Space.

“De aard van de activiteiten van QinetiQ vereist niet alleen begrip voor het engineer to order proces, er zijn ook specifieke noden zoals een verregaande integratie met Microsoft Office maar ook met diverse CAD/CAM en engineering-toepassingen. Wij konden met onze conference room pilot een antwoord bieden op deze uitdagingen,“ zegt Jan Peeters, Country Managerbij Avanade Belgium. Jan legt uit dat “de ERP-oplossingen van Avanade gebaseerd zijn op het krachtige Microsoft Dynamics AX-platform, de ERP-service van Microsoft die de unieke eisen van organisaties ondersteunt en die kan worden afgestemd op de constant veranderende zakelijke omgeving.”   

 

-------- EINDE -------

 

                                     

Over Avanade

Avanade België biedt branchespecifieke oplossingen voor de Retail en Services industrieën en werd door Microsoft in 2016 zelfs benoemd tot Microsoft Dynamics Services Industries Partner.

Avanade is marktleider op het gebied van innovatieve digitale diensten, zakelijke oplossingen en door ontwerp gedreven ervaringen, die worden geleverd door de kracht van mensen en het ecosysteem van Microsoft. Onze professionals combineren hun technologische, zakelijke en industriële expertise om oplossingen te ontwerpen en te implementeren, en zo de nodige resultaten te boeken voor onze klanten en hun klanten. Avanade heeft 29.000 digitaal verbonden mensen in 23 verschillende landen, die klanten het best mogelijke denkwerk bieden door een samenwerkingscultuur gebaseerd op culturele verscheidenheid die de omgevingen waarin we werken reflecteert. Avanade werd opgericht in 2000 door Accenture LLP en Microsoft Corporation en is grotendeels in het bezit van Accenture. Meer informatie vindt u op www.avanade.be.
 

Over QinetiQ Space

Het ruimtevaartbedrijf QinetiQ Space ontwerpt en bouwt kleine satellieten, satellietonderdelen en wetenschappelijke instrumenten voor de ruimtevaart. QinetiQ Space ging in 1969 in Kruibeke van start als Verhaert. Aanvankelijk ontwikkelde het bedrijf industriële producten en vanaf 1983 werkte men aan ruimtevaartprojecten. De Belgische onderneming werd de belangrijkste leverancier van kleine satellieten voor de ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie. QinetiQ Space heeft 126 mensen in dienst, behaalde een omzet van 20,9  miljoen euro (boekjaar 2014-2015) en werd in 2005 onderdeel van de Britse QinetiQ Group. Meer info op www.qinetiq.com.

 

 

 

 

Evelien Meskens Account Executive
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels