Quokka’s, Kylie en onbewoonde eilanden – fans chatten live met Daniel Ricciardo

Vrijdag 29 september 2017 — De populaire Red Bull Racing piloot Daniel Ricciardo kreeg een aantal snedige en grappige vragen voorgeschoteld tijdens een FaceTime™ live chat met zijn fans. Honderden motorsportfans van over de hele wereld probeerden in te bellen om hun Australische idool op de rooster te kunnen leggen. Een paar gelukkige fans maakten hun droom waar en mochten de vijfvoudige Grand Prix winnaar in de ogen kijken. 

In een eerste FaceTime-sessie tijdens de Chinese GP beantwoordde teamgenoot Max Verstappen reeds een lading fanvragen. Mobil 1 en Esso wilde Daniels supporters dezelfde unieke kans bieden om live hun favoriete piloot te spreken door de hashtag #SpeedDialDaniel te gebruiken. Het enige wat de gretige fans moesten doen was op het juiste moment inbellen.

De fans wilden alles weten over zowel de man naast het racecircuit als de wereldpiloot achter het stuur. De fascinerende vragen besloegen een breed gebied, van Kylie Minogue over met wie hij zich op een onbewoond eiland wilde bevinden, Red Bull Racing teamgenoot Max Verstappen tot quokka’s (wallaby), niets bleef onbespreekbaar.

“Het was echt heel leuk. Omdat ik totaal geen idee had welke vraag zou volgen zat er een onvervalst verrassingselement in. De vragen verschilden écht wel van wat me gewoonlijk wordt gevraagd en sommige reacties waren hilarisch. Dit was een coole ervaring, hopelijk vonden de enkele gelukkigen die er door geraakten dat ook,” vertelde Daniel Ricciardo.

Over het #SpeedDialDaniel concept wilde hij nog het volgende kwijt: “Het belangrijkste doel van Esso en Mobil 1 is om ons te helpen de Red Bull Racing bolide sneller te laten rijden. Uit de gesprekken met mijn ingenieurs blijkt dat dat hen tot nu heel goed is gelukt, hopelijk kan dit nog lang zo doorgaan! Maar het is ook fijn dat ze verkiezen hun tijd met Max en mij aan de fans te geven voor een videogesprek met ons. De fans zijn een belangrijk onderdeel in de motorsport en wij spreken hen graag zoveel mogelijk. Dit was echt heel leuk.”

Bekijk en deel het videogesprek: https://www.youtube.com/watch?v=6Dm-yzM-Tnw

“Na die paar podia en vooral na de overwinning in Bakoe, een fantastisch resultaat voor het hele team, geraken we op kruissnelheid,” ging Daniel verder. “We zijn optimistisch nu de auto steeds performanter wordt, vooral dankzij de samenwerking met Technology Partners Esso en Mobil 1. Er volgt nog meer en het hele team zal alles doen voor nog betere resultaten in de tweede helft van het seizoen.”

Blijf op de hoogte van al het Esso, Mobil 1 en het Red Bull Racing Technology Partnership nieuws op sociale media:

Facebook: www.facebook.com/EssoBelgium/

Twitter: https://twitter.com/Esso_be

 

- EINDE –

 

Over ExxonMobil

ExxonMobil, het grootste beursgenoteerde  internationale olie- en gasbedrijf, gebruikt technologie en innovatie om oplossingen te bieden voor de groeiende energiebehoefte in de wereld. ExxonMobil heeft de grootste portefeuille van resources in de sector, is de grootste raffinadeur en verkoper van olieproducten, en haar chemisch bedrijf is de grootste ter wereld. Voor meer informatie, bezoek http://www.exxonmobil.be

 

Over Exxon, Esso en Mobil Fuels

ExxonMobil verkoopt zijn brandstoffen wereldwijd onder drie merken: Exxon, Esso en Mobil. Meer dan 8 miljoen chauffeurs kiezen ervoor om hun brandstof te kopen bij één van de bijna 25.000 brandstofstations in meer dan 30 landen ter wereld. ExxonMobil’s vooruitstrevende brandstoftechnologie wordt ontwikkeld om chauffeurs te ondersteunen, zowel op de weg als op het racecircuit, en helpt om hun automotor beter te laten lopen en zó voor betere prestaties te zorgen. Door te werken met vertrouwde business partners en merkverdelers, streeft ExxonMobil ernaar om uitstekende koopervaringen te bieden, met een innovatief spaarprogramma en promoties, particuliere- en commerciële tankkaarten, , Fuel Finder en meer*. Voor meer informatie, bezoek www.esso.be.

* Aanbod varieert van land tot land.

 

Over Mobil 1

Mobil 1, het leidende merk op de markt van de synthetische motorolie, bevat anti-slijtage technologie die zorgt voor prestaties die verder gaan dan die van conventionele motorolie. Deze technologie laat Mobil 1 toe om te voldoen aan de hoge standaarden van autobouwers en helpt om uitzonderlijke bescherming te bieden tegen slijtage van de motor, onder normale én sommige meest extreme omstandigheden. Mobil 1 vloeit snel in extreme temperaturen om cruciale delen van de motor te beschermen en draagt bij tot de verlenging van de levensduur van de motor. Mobil 1 beschikt over een team van wetenschappers en race-ingenieurs die helpen bij de ontwikkeling van innovatieve producten en om samenwerkingen in de motorsport te ondersteunen, zoals Grand Prix racing, NASCAR, LMS, United TUDOR SportsCar Championship, WTCC, FIA GT en SuperV8 racing series. Voor meer informatie, bezoek www.mobil-1.be  

Fans FaceTime™ Daniel Ricciardo from Red Bull Racing

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels