Start van het Barbecueseizoen doet Belgen zoeken naar tuin

Devos Lemmens® lanceert “De Hoffelijke Zomer” om alle Belgen te laten genieten van barbecueseizoen, zelfs diegene zonder tuin.

Donderdag 25 mei 2017 — Het Hemelvaartweekend staat voor de deur en dat betekent naar jaarlijkse traditie het startschot voor het barbecueseizoen. Zeker wanneer er mooi weer voorspeld wordt. Elk jaar opnieuw pieken de social media met likes, shares en comments op de grote aantallen (foto)posts over hoe we massaal aan de barbecue gaan. Maar wat als je geen tuin hebt? Devos Lemmens lanceert de “Hoffelijke Zomer”: een uniek concept dat Belgen hun tuin laat delen met de landgenoten die geen tuin hebben om te barbecueën. Het volstaat om je tuin te delen – of een beschikbare tuin te zoeken in je buurt. Je kan zelfs een openbare barbecueplek zoeken via de platform devoslemmens.be.

“Er is niets beter dan een barbecue met vrienden, familie of zelfs je buren”, zegt Lies Eeckman, Marketing Director van Continental Foods België. “Aangezien niet iedereen de luxe heeft om thuis te kunnen barbecueën, willen we samen op zoek gaan naar een oplossing die ons allemaal dichter bij elkaar brengt. Via De Hoffelijke Zomer kan je op zoek naar een beschikbare barbecueplek in je buurt – bij een hoffelijke buur, of in een stadspark dat daarvoor uitgerust is. Devos Lemmens geeft nog een extra duwtje in de rug door de sausjes te voorzien!”

Jij zorgt voor het vlees, wij voor de sausjes

Devos Lemmens sloeg de handen in mekaar met Campr – een online platform waarin je op zoek kan naar een tuin om in te kamperen en vormde het platform om tot een barbecuezoekmachine. Wie helaas geen tuin heeft om te barbecueën, kan via de website van Devos Lemmens (www.devoslemmens.be) op zoek naar de tuin van een hoffelijke buurman of –vrouw om daar te barbecueën. Natuurlijk kan je op de site ook terecht om jouw tuin ter beschikking te stellen voor een barbecue.

“Barbecueën in je eigen tuin met familie of vrienden is zeer gezellig”, vult Lies aan. “Maar je kan ook gerust een stapje verder gaan door je straat om te bouwen tot heus buurtfeest. Schrijf je in op devoslemmens.be, laat ons weten waar jouw barbecue staat en wie weet sturen we een BBQ-team op de baan om hoffelijke buren te belonen met de juiste sausjes voor de barbecue. Zo kan iedereen volop genieten van de zomerse sfeer.”

Allemaal rond de barbecue

De Belg is een rasechte barbecueën. Uit een analyse van de Belgische zoektrends over barbecue (of “BBQ”) constateerde België’s oudste sausmerk dat Wallonië meer de mond vol hebben van barbecueën. Bijna de helft (45%) van alle zoekacties rond barbecueën komt uit Wallonië. Brussel en Vlaanderen scoren ongeveer gelijk met 29% en 26%.

                                                                        --- EINDE ---

 

Over Continental Foods België

Continental Foods België biedt verschillende bekende merken aan met een rijke geschiedenis in de Belgische retail en out of home voedingsmarkt. Continental Foods België, met hoofdzetel en productiefaciliteiten in Puurs, produceert onder meer sauzen en condimenten, soepen, fonds en bouillons. Het merkenportfoflio van Continental Foods België bestaat uit Devos Lemmens, Liebig DéliSoup’, Royco, Aïki, Imperial, Lacroix, Liebig Bouillon, OXO, V8 en De Blauwe Hand. De oorsprong van Continental Foods België gaat terug tot de oprichting van azijnproducent De Blauwe Hand in 1760. Tweehonderd jaar later fuseert het bedrijf met Devos Lemmens, een ander Belgisch bedrijf dat bekend staat om zijn mayonaise en andere sauzen. Twee jaar later vervoegt ook puddingfabrikant Imperial het bedrijf, dat verdergaat onder de vlag Continental Foods tot het in 1985 wanneer wordt overgenomen door de Campbell Soup Company. In 2013 stoot Campbell Soup Company zijn Europese activiteiten af en sindsdien zijn deze opnieuw actief onder de naam Continental Foods. U vindt meer informatie over Continental Foods België op www.continentalfoods.be

 

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels