TP Vision ondersteunt het Philips TV-assortiment van 2018 met HDR10 +

Donderdag 25 januari 2018 — Uitzonderlijke beeldkwaliteit staat in 2018 nog steeds centraal in het Philips TV-aanbod. TP Vision kondigt aan dat de onlangs geïntroduceerde P5 Picture Processing engine dit jaar in nog meer modellen wordt geïntegreerd. Daarnaast meldt het bedrijf dat de nieuwe 8000-sets worden uitgebreid met NanoLed-technologie en kleurengamma panelen. Ook wordt de beeldtechnologie HDR + 10 vanaf het tweede kwartaal aangeboden op speciaal daarvoor geselecteerde modellen. 

HDR10 + is een nieuwe standaard die compatibel is met en effectiever is dan de al bestaande HDR10-standaard.

2017 bewees dat HDR10 al voor uitzonderlijk goede kleurprestaties en scherpte zorgde door het produceren van uitzonderlijk heldere wit- en donkere zwarttinten.

De prestaties van HDR10 worden echter beperkt door Static Tone Mapping, wat leidt tot onvermijdelijke compromissen. Van scène tot scène moet worden gekozen tussen òf het bijstellen van schaduwdetails in donkere scènes òf het highlighten van details in felle en kleurrijke scènes.

HDR10 + biedt Dynamic Tone Mapping door gebruik te maken van dynamische metadata. Dit zorgt ervoor dat de contrast- en kleurcurven voor elke scène afzonderlijk zijn in te stellen en per beeld verbeterd worden

Omdat HDR10 + -stromen zowel ingesloten statische als dynamische metadata kunnen verwerken, is HDR10 + met terugwerkende kracht compatibel. Daarom kunnen gebruikers van oudere tv-sets ook genieten van de vele voordelen die HDR10 biedt.

HDR10 + is een open standaard en is royaltyvrij, waardoor de consument dus geen extra kosten van de fabrikant hoeft te verwachten.

HDR10 + is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar op alle nieuwe Philips 8000 TV’s en 2018 OLED-sets. Later dit jaar volgen meer modellen die met HDR10 + zijn uitgerust.

De onlangs gelanceerde en veelgeprezen Philips P5 Picture Processing engine leverde in 2017 al topprestaties en won meerdere Europese PQ-testen.

P5 heeft een overduidelijke en belangrijke prestatieverbetering neergezet voor de Philips flagship OLED-modellen. Daarom wordt P5 dit jaar in nog meer modellen geïntegreerd zoals onder andere de nieuwe 7000- en 8000-series en alle nieuwe OLED-modellen.

P5 biedt zowel een 25% hogere verwerkingsmogelijkheid als een 25% hogere verwerkingskracht en behaalt hiermee een ​​algehele prestatiewinst van 50% op beeldkwaliteit in vergelijking met de bestaande Perfect Pixel Ultra HD-engine.

Vijf pilaren bepalen samen de algehele beeldkwaliteit: perfectie van de bron, scherpte, kleur, contrast en beweging. De P5-engine is ontworpen om elk van de vijf pilaren individueel te kunnen analyseren en adresseren.

De P5 heeft met vijf processors ineen de nodige verwerkingskracht om de immense hoeveelheid data te verwerken die Ultra HD- en 4K-afbeeldingen tegenwoordig met zich mee brengen. Het verminderen van meerdere chips naar één leidt ook tot een snellere overdracht van de verwerkte data, met een betere timing en verbeterde controle over het hele verwerkingsproces als gevolg. 

De verbeteringen van de P5 zijn aangebracht bij de bron.  Een groot deel van de beelden die op onze tv’s verschijnt, bevat ergerlijke visuele imperfecties. De P5 Source Perfection corrigeert en vermindert ruis zonder dat bijkomende vervelende, wazige beelden ontstaan. Door het geïntegreerde Smart Bit Enhancement-systeem wordt 8-bits video uitgebreid naar circa 14-bits precisie, waardoor streperig beeld wordt uitgesloten. Dit zorgt voor een vloeiende weergave zonder verlies van details.

Om de beeldscherpte te verbeteren, beschikt de P5-engine over een nieuwe detailmeter, een detailverbeteringsfunctie en een verbeterde scherptemeter. De detailverbeteringsfunctie zorgt ervoor dat ieder beeld wordt verbeterd naar een scherper Ultra HD-beeld, wat leidt tot een zichtbaar contrastrijk beeld met fijnere lijnen en duidelijkere details, wat zorgt voor een betere diepte weergave. De verbeterde MPEG-meter zorgt voor een nauwkeurigere meting van de signaalkwaliteit.

Voor de verwerking van kleuren beschikt de P5-engine over een verbeterd Gamut Mapping System.

De P5-engine zorgt ook voor een aanzienlijke contrastverbetering door de integratie van Hybrid Log Gamma (HLG) en HDR10 +. HDR10 + beschikt over een nieuw lokaal contrastverbeteringssysteem en nieuwe 'sparkle & darkel'-detectie en vermindering. Daarnaast zorgt HDR10+ voor een verbeterde HDR up-scaling voor niet HDR content. P5 brengt significante verbetering in de PQ-prestaties, waarbij het niet uitmaakt welke schermtechnologie gebruikt wordt. Door integratie van P5 in de nieuwe 7000-, 8000- en OLED-producten wordt de beeldkwaliteit van Philips TV naar een hoger niveau getild.

 

Over TP Vision:

TP Vision is een toegewijde speler in de wereld van visuele digitale entertainment. TP Vision richt zich op de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van Philips tv's in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraquay en een aantal geselecteerde landen in Zuidoost-Azië. We doen dit door onze expertise op het gebied van ontwerp en het erfgoed van innovatieve Philips tv's te combineren met de operationele uitmuntendheid, flexibiliteit en snelheid van TPV-technologie. Dankzij deze gebundelde krachten brengen we hoogwaardige tv's op de markt: slimme en eenvoudig te gebruiken technologie in combinatie met een geavanceerd ontwerp. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een uitmuntende tv-ervaring bieden. TP Vision is met de Philips tv's wereldmarktleider in de hotel- en horecasector. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van Philips tv's in bovenstaande landen en 100% eigendom van TPV, één van de toonaangevende fabrikanten van monitors en LCD-tv's, die tv's met de merknaam Philips verkoopt en op de markt brengt in China. TPV Group is de laatste jaren gegroeid door gebruik te maken van schaalvoordelen en kerncompetenties in onderzoek & ontwikkeling, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit. TP Vision heeft bijna 2.000 mensen in dienst op verschillende locaties in de wereld.

 

Valérie Tulkens Weber Shandwick Brussels
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels