TP Vision en Bowers & Wilkins: samenwerking als basis voor streven naar perfectie

Dinsdag 19 juni 2018 — TP Vision, exclusief licentiehouder van het premium Europees merk van topsegment-tv’s Philips TV, en het legendarische Britse bedrijf voor geluidstechniek Bowers & Wilkins zijn een meerjarige exclusieve samenwerking overeengekomen. Beide partijen gaan gezamenlijk kwaliteitsproducten ontwikkelen die de nieuwe standaard moeten vormen voor beeld en geluid op de tv-markt. De samenwerking heeft alles in zich om een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in tijden te worden binnen de televisiebranche.

In de samenwerking komen de wereldvermaarde technologieën en expertise van beide bedrijven samen. Zo ontstaat de unieke kans om technische knowhow en middelen uit te wisselen waarmee elk van deze bedrijven een lange reeks baanbrekende producten heeft weten te ontwerpen en ontwikkelen; producten die keer op keer de standaard zijn geworden voor de allerbeste tv-beeldkwaliteit en onovertroffen geluidskwaliteit. 

Een factor die ook heeft bijgedragen aan de samenwerking is de lange traditie die beide bedrijven delen als het gaat om het ontwikkelen van eigen technologieën, met volledige controle over alle stadia van het ontwikkelings- en productieproces. TP Vision streeft er voortdurend naar marktleider te blijven op het gebied van beeldkwaliteit (de bekroonde P5-processor) en Europees design, en met technologieën zoals Ambilight. Bowers & Wilkins laat al vele jaren zien in staat te zijn met eigen onderzoek en ontwikkeling de absoluut beste geluidskwaliteit te ontwikkelen, ongeacht het product. 

Martijn Smelt, Chief Marketing Officer van TP Vision, over de nieuwe samenwerking:

'We hebben als sector veel te lang toegestaan dat geluid het ondergeschoven kindje bleef bij de kwaliteit van tv's. Die lacune manifesteerde zich nog nadrukkelijker ten opzichte van de hoogwaardige kwaliteit van onze OLED-tv's. Ik vind het dus fantastisch dat we in Bowers & Wilkins, 's werelds beste bedrijf op het gebied van geluidskwaliteit, een partner hebben gevonden met wie ons topsegment Philips-tv's ook wat geluid betreft een unieke topervaring gaat bieden.'

Richard Campbell, Chief Revenue Officer bij Bowers & Wilkins:

'De nieuwe samenwerking met TP Vision betekent een prachtige kans om de normen voor geluidskwaliteit en -prestatie van tv's opnieuw te definiëren. Dankzij de fenomenale nieuwe Philips-tv's zal onze vermaarde audiokwaliteit zijn weg vinden naar een nieuw consumentenpubliek dat nu zelf de ongelofelijke luisterervaring kan beleven die alleen wij kunnen bieden: "Sound by Bowers and Wilkins".'

De effectiviteit en efficiëntie van de samenwerking worden bevorderd door de locatie van de belangrijkste technische faciliteiten van beide bedrijven in Europa.  Philips TV behoudt zijn innovatiecentrum in Gent, België, en Bowers & Wilkins heeft onlangs een belangrijke investering gedaan om zijn R&D-centrum in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden en te relokaliseren.

Het eerste tipje van de sluier van deze samenwerking en de ongekende mogelijkheden zal worden opgelicht tijdens de IFA Berlijn, later dit jaar.

 

###

 

Over TP Vision:

TP Vision is de exclusieve licentiehouder van het Philips TV merk en een toegewijd TV speler in de wereld van visual digital entertainment. TP Vision houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen, produceren en promoten van TV’s van het Philips merk Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en geselecteerde landen in Pacifisch Azië. Dit doen we door onze ervaring in design en het innovatieve erfgoed van Philips TV te combineren met operationele excellentie, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Met deze krachten gebundeld brengen wij hoge kwaliteits TV toestellen op de mark: slim en gemakkelijk te gebruiken, en met verfijnde styling. Wij geloven in het maken van producten die consumenten een superieure TV ervaring geven. Met Philips TVs is TP Vision een wereldwijde marktleider op het gebied van hospitality. TP Vision is de exclusieve licentiehouder van het Philips TV merk voor de bovengenoemde landen. De TV Company is voor 100% in het bezit van TPV, en ’s werelds grootste monitor en LCD TV producent, en die TV’s van het Philips merk verkoopt en promoot in China. De TPV Group kon door de jaren heen groeien door hun grootste en belangrijkste competenties in O&O, productie, logistieke efficiëntie en kwaliteit. TP Vision heeft zo’n 2000 mensen in dienst over verschillende locaties wereldwijd.

 

Over Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is opgericht in 1966 in het Verenigd Koninkrijk en loopt inmiddels al meer dan 50 jaar voorop op het gebied van hoogwaardige geluidskwaliteit. Bowers & Wilkins ontwerpt en produceert speakers en koptelefoons met verbluffende geluidskwaliteit voor thuisgebruik en levert installatie-op-maat en kwalitatief hoogstaande audioproducten voor auto's. Hiermee bepaalt Bower & Wilkins steeds opnieuw de standaard voor innovatie en geluidskwaliteit, waardoor het bedrijf vele malen door vooraanstaande opnamestudio's en artiesten en musici is gelauwerd en bekroond. De reputatie van Bowers & Wilkins is te danken aan het onuitputtelijke streven het best mogelijke geluid en een ongeëvenaarde luisterervaring te creëren.  Lees meer op www.bowerswilkins.com

 

Adrian Gonzalez-Ibbitson International PR Manager Philips TV Europe
Valérie Tulkens Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels