Uitnodiging: AEG Care Label Project 20/04/2017

Beste,

Wist je dat 90% van de kledingstukken veel te vroeg afgedankt wordt omwille van de ‘fast fashion’ mentaliteit of door verouderde wasgewoonten? 

De textiel- en kledingindustrie heeft de op één na grootste impact op het milieu wereldwijd. De milieu-impact nam de afgelopen jaren enkel maar toe.  De sector draait een omzet van 169 miljard euro en stelt in Europa alleen al meer dan 1,7 miljard mensen te werk. In België is de industrie goed voor een omzet van meer dan 6,8 miljard euro en kent ze een groei van ongeveer 3% per jaar. Het globale gebruik van textiel is sinds 2000 al meer dan verdubbeld en er wordt verwacht dat dit nog drie keer meer zal stijgen tegen 2050.

Om de manier waarop we zorg dragen voor onze kledingstukken te veranderen, stelt AEG het Care Label Project voor. Dankzij een aangepaste verzorging van onze kledij kunnen we hun levensduur verlengen en tevens milieuvriendelijker zijn. Om dit project af te trappen, werd het nieuwe wasvoorschrift ‘Don’t Overwash’ (‘Was Niet Te Veel’) gelanceerd. Tegelijkertijd werd ook een exclusieve collectie designerkledij geïntroduceerd met bijhorend wetenschappelijk getest verzorgingsadvies en een verzorgingshandleiding voor hedendaagse stoffen.

In België werkte AEG samen met de jonge modeontwerpster Doriane Van Overeem om dit project uit te rollen. Doriane heeft gestudeerd aan de l’Ecole nationale supérieure des arts visuels de La Cambre en lanceerde enkele jaren terug haar eigen lijn.

In de namiddag van donderdag 20 april zal Doriane beschikbaar zijn voor interviews om meer uitleg te geven over dit project, maar evenzeer om haar progressie in de modewereld toe te lichten en haar visie te geven op de toekomst van de mode-industrie en hoe zij zichzelf hierin ziet.

Bent u geïnteresseerd in een interview met Doriane?

Het interview kan zowel plaatsvinden in persoon tijdens een ontmoeting als via de telefoon.

Indien gewenst zijn ook interviews met Robert Cavell-Clarke (Not Just A Label) en Orsola de Castro (Fashion Revolution) mogelijk.

Aarzel niet om me te contacteren indien u een interview wenst te plannen. Dat kan via mail ([email protected]) of telefonisch op het nummer 02/894 90 79.

Met vriendelijke groeten,

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en engagementagentschap met een netwerk dat zich uitstrekt tot 78 landen en 129 steden over de hele wereld. Het diverse team van strategen, analisten, producers, designers, ontwikkelaars en campagnevoerders heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor zijn innovatieve en creatieve aanpak en impactvol werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de Advertising Age Agency A-list stond en in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout kreeg. Weber Shandwick werd in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot Global Agency of the Year door PRWeek. In 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 kreeg het agentschap The Holmes Report Global Agency of the Year award en in 2016 The Holmes Report’s Global Digital Agency of the Year award. Het bedrijf zet in op sterke expertise over verschillende sectoren en specialisaties, waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, betrokkenheid van werknemers, sociale impact, financiële communicatie en crisismanagement door gebruik te maken van zijn eigen sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Voor meer informatie, zie: http://www.webershandwick.com.

Neem contact op met

Avenue de Cortenbergh 100 B-1000 Brussels

+32 2 894 90 00

webershandwick.be