Van Ranst hoopt dat het handen schudden zal verdwijnen. 69% van bedienden is akkoord.

Viroloog Marc Van Ranst hoopt dat het handen schudden zal verdwijnen. We zouden zo niet alleen ademhalingsziekten, maar ook maag-darminfecties kunnen verminderen, zegt hij in ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1. In Zweden steekt men bij een vergadering gewoon de hand op om elkaar te begroeten. Als we dat ook zouden doen, en knuffels geven aan mensen die we liever zien, dan is dat “virologisch gezien een verbetering”, aldus Van Ranst.

Heel wat bedienden in de BeNeLux staan hier alvast voor open, zo blijkt uit een steekproefbevraging van het gespecialiseerde rekruteringsbureau Robert Half. Maar liefst 69% van de bevraagde bedienden geeft aan handen schudden met zakenrelaties anders aan te pakken in de komende zes maanden. Daarnaast verwachten bedienden ook dat bedrijven hun kantoorruimtes zullen herorganiseren (69%), zullen ze minder tijd doorbrengen in gemeenschappelijke ruimtes (63%) en willen ze het aantal fysieke vergaderingen terugdringen (62%).

"COVID-19 heeft zoveel aspecten van ons dagelijks leven beïnvloed. Ook wanneer we terug naar kantoor gaan zullen werknemers zich moeten aanpassen aan een ‘nieuw normaal”, klinkt het bij Joël Poilvache, Director bij Robert Half. Niet alleen is de houding van de werknemers ten opzichte van het werken op kantoor veranderd, maar ook heel wat procedures en gebruiken, zoals het schudden van handen, zullen veranderen.”

 

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 300 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke, permanente en interim-managementopdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), IT, administratie en juridische materies. Meer info op roberthalf.be.

Contacteer ons
Evy Vanderwaeven PR Consultant, Weber Shandwick
Evy Vanderwaeven PR Consultant, Weber Shandwick
Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en engagementagentschap met een netwerk dat zich uitstrekt tot 78 landen en 129 steden over de hele wereld. Het diverse team van strategen, analisten, producers, designers, ontwikkelaars en campagnevoerders heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor zijn innovatieve en creatieve aanpak en impactvol werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de Advertising Age Agency A-list stond en in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout kreeg. Weber Shandwick werd in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot Global Agency of the Year door PRWeek. In 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 kreeg het agentschap The Holmes Report Global Agency of the Year award en in 2016 The Holmes Report’s Global Digital Agency of the Year award. Het bedrijf zet in op sterke expertise over verschillende sectoren en specialisaties, waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, betrokkenheid van werknemers, sociale impact, financiële communicatie en crisismanagement door gebruik te maken van zijn eigen sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Voor meer informatie, zie: http://www.webershandwick.com.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels