Weber Shandwick: Chris Spillane verstrekt het Corporate en Public Affairs team

Donderdag 1 juni 2017 — Weber Shandwick, één van de meest toonaangevende internationale Public Relations en Public Affairs agentschappen kondigt vandaag de benoeming van Christopher Spillane aan als nieuwe Account Director in het Corporate en Public Affairs team van het Brusselse kantoor. Hij zal zich vooral richten op de technologie, media en telecom-industrieën en brengt meer dan tien jaar communicatie-ervaring op drie verschillende continenten met zich mee.

Voor Spillane bij Weber Shandwick aan de slag ging, werkte hij als journalist bij Politico Brussels met een focus op de digitale interne markt en de distributie van de Politico nieuwsbrief met de dagelijkse politieke agenda voor Europese TMT-onderwerpen (Technology, Media & Telecommunications). Met een sterk netwerk binnen de Europese instellingen, kon Chris zich ontwikkelen en positioneren als een bekende en betrouwbare bron van EU-nieuws, analyse en reacties. Hij schreef o.a. artikels over de plannen van de Europese Commissie om de wetgeving inzake auteursrechten te herzien, over grote hervormingen op het gebied van telecombeleid en over kartelonderzoeken.

 

Vóór zijn tijd bij Politico, werkte Spillane in verschillende mediafuncties en ook als buitenlandse correspondent, met artikels in meer dan 30 internationale dagbladen. Hij was een correspondent voor Bloomberg News in Zuid-Afrika en ook de technologie en media-expert voor het hele Afrikaanse continent. Bovendien was hij ook aan de slag als correspondent in het Verenigd Koninkrijk en New York voor de Olympische Spelen in Londen (2012) en de Olympische Winterspelen in Sochi (2014).

 

Mónica Vicente Cristina, Managing Director, Corporate en Public Affairs Weber Shandwick Belgium:

 

“We zijn erg blij om Chris te kunnen verwelkomen in ons team in Brussel. Zijn ervaring spreekt voor zich. Hij heeft een uitzonderlijke kennis van de EU en de technologiesector, en zal deze troef voor onze klanten goed kunnen uitspelen. Met zijn komst willen we investeren in de ontwikkeling van geïntegreerde campagnes die op een succesvolle manier business uitdagingen kunnen oplossen.”

 

Chairman Public Affairs Laurent Chokoualé Datou: “Met Chris erbij versterken we nogmaals het Public Affairs team in Brussel met expertise in telecom, auteursrechten en mededinging. Binnen de context van disruptive business modellen en continue verandering, zal zijn kennis gebruikt kunnen worden in campagnes en strategieën die het succes van onze Public Affairs klanten garanderen.”

 

Spillane over zijn nieuwe functie: “Werken bij een gevestigd team als Weber Shandwick is een spannende volgende stap in mijn carrière. Het agentschap heeft een internationale reputatie als een betrouwbare, goed geïnformeerde en innovatieve consultancy. Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met het Corporate en Public Affairs team en om mijn media en journalistieke ervaringen te kunnen inzetten voor onze klanten, om creatieve campagnes op te zetten en om mijn kennis van de technologie sector te kunnen delen.”

# # #

 

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend communicatie- en pr-bureau met vestigingen in 79 steden verspreid over 34 landen, en activiteiten in 127 steden in 81 landen. Het diverse team van strategieontwikkelaars, analisten, producers, designers, developers en campagnepromotoren heeft 's werelds meest prestigieuze prijzen gewonnen voor zijn innovatieve en creatieve invalshoek die zijn impact niet mist. Zo was Weber Shandwick het enige PR-bureau dat opgenomen werd in de Ad Age Agency A-list in 2014 en 2015 en was het het enige public relations agentschap uitgeroepen tot A-List Agency Standout in 2017. Weber Shandwick werd onder andere uitgeroepen tot PRWeek’s 2015 en 2016 Global Agency of the Year, The Holmes Report’s 2010, 2012, 2014 en 2015 Global Agency of the Year en The Holmes Report’s 2016 Global Digital Agency of the Year. Het bureau heeft een brede expertise in uiteenlopende sectoren en specialiteiten, zoals consumer marketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, overheidsaangelegenheden, financiële diensten, maatschappelijk verantwoord ondernemen, financiële berichtgeving en crisismanagement. De bedrijfseigen aanpak van het bureau steunt op een sociale, digitale en analytische methodiek. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Meer informatie vindt u op http://www.webershandwick.com.

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels