West-Vlaamse opiniemaker geselecteerd voor internationale top voor jonge landbouwexperts

West-Vlaamse opiniemaker geselecteerd voor internationale top voor jonge landbouwexperts

Maandag 9 oktober 2017 — Brussel, 9 oktober 2017 – Vandaag gaat de derde editie van de Youth Ag-Summit van start in Brussel. Deze summit wordt georganiseerd door Bayer met de bedoeling om getalenteerde jongeren van over de hele wereld te laten samenkomen om concrete oplossingen te formuleren voor wereldwijde duurzame landbouw. Uit meer dan duizend inzendingen werden er 100 jongeren geselecteerd, waaronder Louis-Philippe Verstraete, een West-Vlaamse opiniemaker uit Oostnieuwkerke. De delegatieleden zullen zich de komende 5 dagen buigen over een van ’s wereld grootste uitdagingen: een oplossing vinden om een steeds groeiende bevolking te voeden op een duurzame manier. 

Louis-Philippe Verstraete (23) is bio-ingenieur en werkt deeltijds als teeltbegeleider en deeltijds als proefveld coördinator bij precisielandbouwbedrijf Jacob Van den Borne. Zijn essay werd recent als opiniestuk gepubliceerd op knack.be. Daarin beschrijft hij de link tussen precisielandbouw en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Vorige maand werd Louis-Philippe uitgenodigd door Minister Schauvliege voor een gesprek op haar kabinet.

“Wat begon als een eenvoudig tijdverdrijf op een naburige boerderij, groeide al snel uit tot een passie voor landbouw die enkel is toegenomen doorheen de vele vakantiejobs die volgden. Het inspireerde mij om de studies voor bio-ingenieur in de landbouwkunde aan te vatten aan de Universiteit van Gent. Met deze achtergrond wil ik nu met landbouwers gaan samenwerken om op een duurzame manier de teelten te optimaliseren, waar mogelijk met precisielandbouwtechnieken.”

Donderdag zullen de kandidaten hun project voorstellen. Bayer zal de sterkste ideeën selecteren en daarna de ontwikkeling ervan financieren. De jongeren kunnen dus wereldwijd innovatie aanwakkeren binnen de landbouw en in hun projecten in hun thuisland in de praktijk omzetten.

Over de Youth Ag-Summit

De Youth Ag-Summit is een globale conferentie voor jongeren met als doel de volgende generatie opinieleiders in de landbouw met elkaar in contact te brengen en te inspireren. De Summit is de ontmoetingsplaats waar 100 jonge opinieleiders van 18 tot 25 van overal ter wereld hun visie te delen en een open dialoog aangaan over een van ‘s werelds grootste uitdagingen: hoe lossen we de voedselproblematiek op? De Youth Ag-Summit maakt deel uit van het Agricultural Education Program van Bayer CropScience en moet de aandacht vestigen op voeding en landbouw overal ter wereld.

Voor meer informatie over de Summit: www.youthagsummit.com.

Voor meer informatie over het Agricultural Education Program: www.ag-education.bayer.com

Partners van deze editie zijn Groene Kring en Fédération des Jeunes Agriculteurs.

Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer wil met zijn producten en diensten de mens tot nut zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde via innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2016 telde Bayer ongeveer 115.200 medewerkers en bedroeg de omzet 46,8 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,6 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,7 miljard euro. Deze cijfers bevatten die van de hoogwaardige polymeren-business, die op 6 oktober 2015 als zelfstandige onderneming onder de naam Covestro op de beurs gebracht werd. Voor meer informatie, zie www.bayer.com .

Informatie voor de redactie:

Beeldmateriaal van printkwaliteit kan worden gedownload van internet op www.news.bayer.com .

TV en multimedia redacteurs kunnen kosteloos beeldmateriaal over Bayer downloaden of aanvragen via www.tv-footage.bayer.com.

Joris Poppe Woordvoerder Bayer

Over Weber Shandwick Brussels

Over Weber Shandwick

Weber Shandwick is een toonaangevend internationaal communicatie- en marketingbedrijf dat aanwezig is in 78 steden met een netwerk dat zich uitstrekt naar 128 steden over de hele wereld. Het gevarieerde team van strategen, analisten, producenten, ontwerpers, ontwikkelaars en campagneactivators van het bureau heeft de meest prestigieuze prijzen in de wereld gewonnen voor innovatieve, creatieve benaderingen en indrukwekkend werk. Weber Shandwick was het enige PR-bureau dat in 2014 en 2015 op de A-lijst van de AIO's was opgenomen en de enige PR-firma die in 2017 en 2018 een A-List Agency Standout heeft aangetoond. Weber Shandwick werd geëerd als PRWEEK's Global Agency of the Year in 2015, 2016, 2017 en 2018, het Global Agency of the Year van The Holmes Report in 2010, 2012, 2014, 2015 en 2017 en het Global Digital Agency of the Year van The Holmes Report van het jaar in 2016. Het bedrijf zet diepgaande expertise in over sectoren en speciale gebieden waaronder consumentenmarketing, bedrijfsreputatie, gezondheidszorg, technologie, public affairs, financiële diensten, werknemersbetrokkenheid, sociale impact, financiële communicatie en crisisbeheer, met behulp van gepatenteerde sociale, digitale en analytische methodes. Weber Shandwick maakt deel uit van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga naar http://www.webershandwick.com voor meer informatie.

Weber Shandwick Brussels
Avenue de Cortenbergh 100
B-1000 Brussels