UITNODIGING MIGRAINE EXPERIENCE IN VIRTUAL REALITY - Week van de migraine 2018

Antwerpen strijdt tegen schuldgevoel migrainepatiënten

Woensdag 16 mei 2018 — Eén op drie Belgen met migraine voelt zich systematisch schuldig over de impact van zijn ziekte op zijn/haar omgeving. Dat leert een onderzoek dat in kader van de Week van de Migraine werd uitgevoerd bij 1.000 migrainelijders. Van 14 tot 19 mei vindt de 6de editie van de Week van de Migraine plaats in de Belgische apotheken. Deze sensibiliseringscampagne focust dit jaar op de emotionele impact van migraine en het schuldgevoel dat er vaak mee gepaard gaat. Op zaterdag 19 mei kunnen de Antwerpenaren zelf ervaren hoe het voelt om een migraineaanval te krijgen.

De 6de editie van de Week van de Migraine start op 14 mei in de Belgische apotheken. Waar vorig jaar nog de nadruk werd gelegd op de impact van migraine op de werkplek, kaart de 6de editie het schuldgevoel aan waar veel migrainepatiënten mee kampen. Migraine is een zware chronische aandoening en kan een grote impact hebben op het sociaal leven. 1 op 5 Belgen heeft gedurende zijn leven last van migraine. De ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.[1]

De campagne komt op 19 mei naar Antwerpen-Centraal waarbij reizigers via een VR-bril kunnen ervaren hoe het voelt om een migraineaanval te krijgen op het slechtst denkbare moment: wanneer je thuiskomt en vrienden en familie een verrassingsverjaardagsfeest hebben georganiseerd.

 

We nodigen u graag uit voor de activatie in Antwerpen

Datum:  zaterdag 19 mei om 13 uur  

Plaats:  Station Antwerpen-Centraal  

 

Meer informatie:

 

Over de studie

Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van GSK Consumer Healthcare tussen 16 en 25 januari 2018 bij 1.000 Belgen die last hebben van migraine. De steekproef is representatief op geslacht, taal, leeftijd en opleidingsniveau. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

 

[1] Moens G, Johannik K, Verbeek C, Bulterys S. The prevalence and characteristics of migraine among the Belgian working population. Acta Neurol Belg 2007; 107:84-90.